Politsei tuvastas Simpel Sessionil üle 60 seaduserikkumise

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simpel Session 11 BMX'i finaal.
Simpel Session 11 BMX'i finaal. Foto: Jelena Rudi

Põhja prefektuuri politseinikud tuvastasid nädalavahetusel Tallinnas Saku Suurhallis toimunud Simpel Session 2011 ajal ürituse toimumispaigas ja selle vahetus läheduses 62 alkoholi- või tubakatoodete tarvitamisega seotud seaduserikkumist ning koostasid väärteoprotokollid 44 alaealisele ja 6 täiskasvanule.


Lõuna politseijaoskonna noorsooteenistuse vanema Nurmely Mitrahovitši sõnul valmistab politseinikele muret asjaolu, et paljud alkoholi ja tubakat tarvitanud alaealised olid väga noored - 13-14 aastased.

«Lisaks rikkumistele üritasid mitmed noored end täisealiseks valetada. Kindlasti ei tasu arvata, et valetamine ei tule sellises olukorras ilmsiks ja päästab väärteoprotokollist, ning samas peab teadma, et politseile valeandmete esitamine on karistatav,» sõnas Mitrahovitš.

Mitrahovitši sõnul peavad noored mõistma, et iga seaduserikkumine toob endaga kaasa ka vastutuse. «Kaudselt võib ka pisem «pättus» mõjutada noore inimese tulevikku, sest just nendest võivad edaspidi välja kasvada tõsisemad rikkumised,» toonitas noorsoopolitseinik.

Noorte meelelahutusürituse ajal tabasid politseinikud 25 suitsetavat alaealist, 19 alaealisel leiti kaasas olnud tubakatooted ning 12 alaealist tarvitasid alkoholi. Samuti fikseeriti ka juhtumeid, kus täiskasvanud ostsid alaealistele alkoholi või pakkusid suitsu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles