Opositsioon: Kaljulaid peab kohe ametist lahkuma

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu staadioni avamisele kutsunud reklaam.
Hiiu staadioni avamisele kutsunud reklaam. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnavolikogu opositsioon nõuab, et eraettevõtjana linnavalitsusele valimisreklaamide tootmise eest kuriteo kahtluse saanud Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid peab viivitamatult ametist lahkuma.

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimees Jaak Juske leiab, et täna Hiiu staadioni avamise reklaamidega seoses kahtlustuse saanud Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid peab oma ametikohalt kohe tagasi astuma.

«Kaljulaid on kahtlustuse kohaselt Savisaare lähedase perekonnasõbrana seotud korruptiivse skeemiga, kus väärkasutati tallinlaste raha Hiiu staadioni reklaamikampaanias. Reklaamide tegemise hetkel oli ta reklaamiteenust pakkunud eraettevõtja, kuid täna on ta Põhja-Tallinna linnaosavanem. Kaljulaiu jätkamine sellel ametikohal rikub Põhja-Tallinna linnaosa mainet,» sõnas Juske.

Möödunud aastal andis Kaljulaid Savisaarele 35000 eurot laenu. «See näitab, et nad on oma tegemistes tihedalt seotud. Kuigi Kaljulaid väidab, et ta intresse ei küsi, tekib kahtlus, et intresside asemel on ta nimetatud linnaosa vanema ametikohale,» selgitas Juske.

Ka linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul ei sobi Kaljulaid ametis jätkama. «Kaljulaidile täna esitatud kahtlustus on ilmekas näide, kuidas Tallinna maksumaksja raha on aastaid liikunud Savisaare lähikondlastest ettevõtjate taskusse. Savisaare korruptsiooni puudutavas kohtuasjas on sarnaseid näiteid rohkelt, kasvõi Paavo Pettaile esitatud kahtlustus,» tõdes Kübar.

«Põhja-Tallinna linnaosavanem on ettevõtjana võtnud teadlikult vastu Tallinna maksumaksja raha ning sellega kaasa aidanud linnas valitsevale korruptsioonile. Inimene, keda on alust kahtlustada mistahes vormis linlaste raha väärkasutamises, ei ole sobiv täitma linnaosavanema ülesandeid. On äärmiselt naiivne uskuda, et Kaljulaid ei näinud Hiiu staadioni reklaamis otsest valimiskampaaniat,» lausus Kübar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles