Galerii ja video: Tallinnas peetakse rahvusvahelist Venemaa kultuuri tutvustavat festivali (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa kultuuri tutvustav festival FEELRUSSIA toimub Tallinna südames Raekoja platsil 17.-18. septembril. 

Festivali eesmärk on traditsioone austades tutvustada Venemaa rahvaste ajaloolist rikkalikku kultuuri, kogu selle mitmekesisuses, esitleda rahvaloomingut viljelevaid folkloorikollektiive, tuua arvuka publikuni parimaid näiteid muusikast, koreograafiast, teatri- ja kinokunstist, teatasid korraldajad.

Festivali eel toimus Tallinnas pressikonverents, kus osalesid Vene Föderatsiooni kultuuriministri asetäitja Sergei Obrõvalin, Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart ja Venemaa Suursaadik Eestis T. E. Hr Aleksandr Petrov.

Festivali avas Moskva Kremli Spasski torni tähtsaim heli – lokulaudade kõla. Lokulaudasid kasutati Kremli Spasski torni kellade kõla taaselustamisel. Just sellest instrumendist kujunes FEELRUSSIA festivali iseloomulik sümbol. Festivali avamisele järgneb ansambli «Kolokola Rusi» (Vanavene kellad) meistriklass «lokulauad kellatornis».

Pealaval esinevad Maria teatri ooperisolistid ning rahvamuusika ja -tantsu ansamblid. Lisaks astuvad üles mitmed erinevaid stiile ja suundi esindavad kollektiivid. Festivali kavasse kuuluvad Venemaa mängu- ja multifilmide programm, näitused, õpitoad ning lastele mõeldud interaktiivne näidend.

Ürituse korraldajaks on Vene Föderatsiooni kultuuriministeerium Vene Föderatsiooni välisministeeriumi toetusel, koostöös Vene Föderatsiooni saatkonnaga Eestis.

Venemaa Föderatsiooni kultuuriministri asetäitja Alla Manilova sõnul on vabaõhufestivali eesmärgiks pakkuda parimat erinevatest kultuuridest.

«Oleme senini maailma erinevates paikades oma rahvaste põliskultuure ja traditsioone äärmiselt tagasihoidlikult tutvustanud. Nüüd avaneb maailmal võimalus õppida Venemaad paremini tundma, mõistes foto, kino, disaini, tantsu, teatri ja muusika kaudu selgemalt suure riigi rahvaste hinge,» selgitas Manilova. «FEELRUSSIA on erinevaid valdkondi liitev projekt, mille üks tähtsamaid eesmärke on motiveerida inimesi Venemaad külastama,» lisas Manilova.  

Venemaa kultuuri tutvustav festival on varasemalt toimunud Kasahstani suurimas linnas Almatõs, Austria pealinnas Viinis, Baieri pealinnas Münchenis ja Hispaania pealinnas Madriidis. Senini on festivali külastanud üle 90 000 inimese. Tallinna järel antakse teatepulk üle Ateenale ja Bolognale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles