Savisaar: Karilaid, Ratas ja Simson on eilne päev (6)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Vambola Paavo Tallinna TV stuudios.
Edgar Savisaar ja Vambola Paavo Tallinna TV stuudios. Foto: Kuvatõmmis

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles intervjuus Tallinna TV-le, et toetab erakonna kongressi kokku kutsumist ning esimehe valimisi, kuid tema peamised erakonna sisesed oponendid Jaanus Karilaid, Jüri Ratas ja Kadri Simson on erakonna esimehe kandidaatidena juba eilne päev, kes on juba andnud kõik, mida neil anda on.

«Tänases Kesknädalas andsite teada, et võib tulla uus erakonna kongress, kus valitakse ka uus erakonna esimees. Mis ajendas seda välja ütlema?» küsis Savisaarelt saates Täna + saatejuht Vambola Paavo.

«Liiga palju segadust on selle asja ümber tekkinud ja ma tahtsin, et öeldaks välja. Ühelt poolt Ratas ütleb, et tema küll minu vastu ei kandideeri. Samal ajal Karilaid arvab, et Ratas on talle vihjanud, et küll ta kandideerib. Heldeke, mina arvan, et need asjad tuleb selgeks rääkida ja selgelt saab seda öelda siis, kuidas kongress otsustab. Igatahes mina toetun inimeste tahtele, nii nagu seda kongressil väljendatakse. Ja mul ei ole mingit kavatsust, nagu tänane Postimees teatas, «et Savisaar võib ka loobuda». Savisaar jääb Keskerakonna esimeheks,» rääkis Savisaar.

Ta kinnitas, et kandideerib kongressil ka ise erakonna juhiks. «Aga loomulikult, mis mul siis muidu oleks teha. Kandideerin ja loodan valijate toetusele täpselt nii nagu eelmistel kordadel.»

Saatejuht küsis, kellest võiks saada erakonna uus esimees ning pakkus välja erakonna aseesimehe Jaanus Karilaiu ning juhatuse liikmete Jüri Ratase ja Kadri Simsoni nimed.

«Ring on palju laiem. Minu arvates need, keda te praegu ette lugesite, on juba eilne päev, kes on juba andnud, mida nad on suutnud anda. Mida ma enda kohta ütlen: see on valijate otsustada. Ma ei kavatse kindlasti Keskerakonna esimehe kohast loobuda, kui mul on piisav toetus ja kui rahvas hääletab minu poolt,» ütles Savisaar.

Intervjuust selgus ka see, mida tegi kriminaaluurimise ajaks Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Savisaar tänasel linnavalitsuse istungil.

«Ma istusin külaliste tooli peal, ei öelnud ühtegi lauset. Aga see oli päris huvitav üle pika aja. Partei esimees peab aasta enne valimisi igal juhul kursis sellega, millega juhtiv seltskond linnas tegeleb. Ja nii olen ka mina käitunud. Kõike seda juttu, kuidas läheb teede-ehitus, missugune olukord on tänavatel jne, muidugi mul on vaja seda teada. Kuidas ma seda parteid siis muidu juhin,» selgitas Savisaar.

Keskerakonnas usalduskriisi põhjustanud garantiikirjut reklaamifirmale Midfield ligi veerand tundi kestnud intervjuu käigus ei mainitud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles