Mereakadeemia uus rektor seatakse tuleval nädalal pidulikult ametisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereakadeemia
Mereakadeemia Foto: Egert Kamenik

Tuleval neljapäeval leiab aset mereakadeemia rektori inauguratsiooni tseremoonia, mille käigus seatakse mereakadeemia uueks rektoriks Heiki Lindpere.

Inauguratsiooni tseremooniast võtab osa ka haridus- ja teadusminister minister Tõnis Lukas.

Valimiskogu valis Lindpere Eesti mereakadeemia rektoriks lõppenud aasta 24. novembril juba esimeses voorus. Lindpere poolt hääletas 21 ja teise kandidaadi Viljar Jaamu poolt 16 valimiskogu liiget. Kolmas kandidaat Arvo Käärd ei saanud ühtki häält, ütles mereakadeemia pressinõunik BNS-ile.

Heiki Lindpere töötas seni Tallinna tehnikaülikooli sotsiaalteaduskonna õiguse instituudis tehnoloogiaõiguse õppetooli teadurina, teatas haridusministeeriumi pressiesindaja BNSile. Ta on lõpetanud 1968. aastal Tallinna merekooli tehnik-laevajuhina, 1976. aastal Tartu riikliku ülikooli juristina ning kaitsnud 1984. aastal õigusteaduste kandidaadi kraadi Nõukogude Liidu teaduste akadeemia riigi ja õiguse instituudis.

Lindpere on töötanud praktilises merenduses, mereõiguse alal, ministeeriumide vastutavatel kohtadel ning olnud ka Eesti mereakadeemia teadusprorektor ja mereõiguse professor.

Konkursil osalenute seast tegi valiku 40-liikmeline valimiskogu, kuhu kuuluvad Eesti Mereakadeemia nõukogu ja nõunike kogu liikmed.

Eelmisel konkursil kandideerisid rektoriks ka Anatoli Alop ja rektori senine kohusetäitja Märt Tomson. Uus rektor jäi oktoobri keskel siiski valimata, kuna kaks sõelale jäänud kandidaati - Jaamu ja Lindpere - kogusid võrdse arvu hääli.

Mereakadeemia uue rektori ametiaeg algas ametlikult juba 1. jaanuaril ning kestab viis aastat.

Rohkem kui aasta juhtis Eesti Mereakadeemiat rektori kohusetäitja Märt Tomson. Tomson nimetati rektori kohustäitjaks 19. augustil 2009, mil ministeerium lõpetas töösuhte mereakadeemia varasema rektori Jüri Kannuga.

Uuelt, avalikul konkursil valitud rektorilt ootab haridus- ja teadusministeerium eelkõige uusi arenguid Eesti Mereakadeemia juhtimisel, samuti efektiivsust kooli finantsvõimekuse tõstmisel ning senisest suuremat väliskoostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles