Tallinna valijameeste kandidaatideks esitati kümme linnavolinikku

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu.
Tallinna linnavolikogu. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavolikogu istungil esitati valijameeste kandidaatideks  vabariigi presidendi valimiskogusse kümme kandidaati.

Tallinnal on valimiskogus kümme kohta ning kui kõik linnavolinikud on kohal ja hääletavad oma erakonna kandidaatide poolt, siis saab Keskerakond kuus, IRL kaks ning sotsid ja Reformierakond kumbki ühe esindaja valimiskogusse.

Vastavalt sellele esitasid linnavolinikud ka kandidaate. Keskerakonna kandidaadid on Kalev Kallo, Toivo Tootsen, Leonid Mihhailov, Margarita Tšernogorova, Irina Antonjuk ja Enno Tamm. IRLi kandidaadid on Tarmo Kruusimäe ja Madis Kübar. Reformierakonna poolt seati üles Ants Leemetsa ja SDE poolt Anto Liivat.

Igal linnavolikogu liikmel on hääletamisel üks hääl. Hääletamine on salajane. Valituks osutuvad enim hääli saanud kandidaadid. Kui kandidaatidele antud häälte arvu võrdsuse tõttu ei osutu kõik linnavolikogu esindajad valituks, heidetakse võrdselt hääli saanud kandidaatide vahel liisku. Hääletamine algas kell 16.18 ja lõpeb kell 17.18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles