Linnavolikogu valib täna Tallinna esindajad presidendi valimiskogusse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu.
Tallinna linnavolikogu. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Täna kell 16 algab Tallinna linnavolikogu istung, mille esimene päevakorrapunkt on Tallinna esindajate valimine vabariigi presidendi valimiskogusse.

Tallinnal on valimiskogus kümme kohta. Valimine toimub volikogu istungil ülesseatud kandidaatide seast ühes hääletusvoorus. Kandidaadi ülesseadmise õigus on linnavolikogu liikmel ja fraktsioonil. Igal linnavolikogu liikmel on hääletamisel üks hääl. Hääletamine on salajane. Valituks osutuvad enim hääli saanud kandidaadid. Kui kandidaatidele antud häälte arvu võrdsuse tõttu ei osutu kõik linnavolikogu esindajad valituks, heidetakse võrdselt hääli saanud kandidaatide vahel liisku.

Tallinna linnavolikogus on 79 liiget. Volikogu Keskerakonna fraktsioonis on 46 liiget. Ilmselt hääletab keskerakondlastega samamoodi ka sotside nimekirjas volikokku pääsenud, kuid hiljem SDEst lahkunud ning linna süsteemis tulusa töökoha saanud Abdul Hamid Turay.

Reformierakonnal on volikogus üheksa, IRLil 16 ja SDE-l kuus kohta. Volikokku kuulub ka paari aasta eest Keskerakonnast välja astunud Olga Sõtnik, kes kandideeris viimastel riigikogu valimistel SDE nimekirjas.

Juhul kui kõik linnavolinikud on istungil kohal ja jälgivad hääletamisel oma erakonna joont, peaks Keskerakond saama kuus, IRL kaks ning sotsid ja Reformierakond kumbki ühe valijamehe. Valimistulemused peaksid selguma orienteeruvalt kell 17.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles