Tallinna Kunstihoones näeb näitust «Harilik»

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstihoone.
Kunstihoone. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna Kunstihoone galeriis avati paari tunni eest joonistuste näitus «Harilik», millel osalevad kunstnikud võtsid pliiatsid uuesti kätte ning püüdsid kombata joonistamise piire.

«Nii pliiatsiga otse teha - mingis mõttes oled nagu täiesti alasti, see on keerulisem: joonistada otse paberile,» ütles kunstnik Mari-Liis Laanemaa, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Viimased aastad muusikale pühendunud Soomes elav kunstnik Ramo Teder tunneb end aga joonistades väga mugavalt, kõige paremad tööd tulevad vestluse käigus, kui joonistamise peale mitte mõelda, teab Teder ning joonistab selle kinnituseks oma artistinime Pastacas otse galerii seinale.

«Joonistus on selline huvitav vahend, et teda on kaua arvatud kunsti alustalaks,» rääkis kuraator Margot Kask. «Me oleme siin kunstihoone all, talade vahel, aga kaasajal võib kunstnik ilma joonistamist oskamata ka hakkama saada, võib-olla tal on visuaaliga raskem aga võib-olla ei olegi need kunstnikud kes siin töötavad - osa nendest töötavad igapäevaselt videoga, me otsustasime seda vana väljendusviisi või tehnikat kõnetada oma mätta otsast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles