Fotod: Tallinna kesklinnas hukkunuga avarii põhjustanud mees astus kohtu ette

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtus algas täna hommikul kohtuprotsess mehe üle, kes sõitis mullu 12. septembri öösel Tallinna kesklinnas Rävala puiesteel suurel kiirusel vastu posti, mille tagajärjel hukkus autost välja paiskunud kaasreisija.

Avarii põhjustanud Melvinit süüdistatakse sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumises, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm. Süüdimõistmisel võidakse teda karistada kuni viieaastase vangistusega.

Tänasel kohtuistungil tunnistas mees oma süüd osaliselt. Ta oli nõus, et juhtis autot joobes olekus ja põhjustas liiklusõnnetuse, kuid kaasreisija surma põhjustamises ta end süüdi ei tunnistanud.

Täna alanud kohtuprotsess jätkub Harju maakohtus homme hommikul.  

Esialgsetel andmetel sõitis sõiduauto BMW suurel kiirusel mööda Rävala puiesteed suunaga Laikmaa tänava poole. Rävala puiestee ja Kivisilla tänava ristmikul kaotas 30-aastane juht sõiduki üle kontrolli ning auto libises Laikmaa tänava ja Rävala puiestee ristumiskohas olevale eraldussaarele. Seal põrkas auto vastu liiklusmärki ja kahte metallist tänavaposti.

Kokkupõrke tagajärjel paiskus sõidukist välja eraldussaarele tagaistmel olnud 35-aastane reisija, kes hukkus sündmuskohal.

Tallinna kesklinnas Rävala puiesteel sõitis täna öösel sõiduauto suurel kiirusel vastu posti, autost välja paiskunud kaasreisija hukkus sündmuskohal. Foto:
Tallinna kesklinnas Rävala puiesteel sõitis täna öösel sõiduauto suurel kiirusel vastu posti, autost välja paiskunud kaasreisija hukkus sündmuskohal. Foto: Foto: Martin Ilustrumm

Kiirabi toimetas sündmuskohalt haiglasse sõiduki juhi, kes oli esialgsetel andmetel alkoholijoobes. Juhi kõrval istunud 29-aastane mees oli kaine ja vigastada ei saanud. Kaasreisija sõnade kohaselt kasutasid esiistmetel olnud juht ja reisija turvavarustust korrektselt, tagaistmel olnud reisijal polnud turvavöö kinnitatud.

Tallinna kesklinnas Rävala puiesteel sõitis mullu 12. septembri öösel sõiduauto suurel kiirusel vastu posti, autost välja paiskunud kaasreisija hukkus sündmuskohal. Foto:
Tallinna kesklinnas Rävala puiesteel sõitis mullu 12. septembri öösel sõiduauto suurel kiirusel vastu posti, autost välja paiskunud kaasreisija hukkus sündmuskohal. Foto: Foto: Martin Ilustrumm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles