Linnavõim vaenab Laari kohviku reklaami

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laari Kohvik Kaarli puiesteel.
Laari Kohvik Kaarli puiesteel. Foto: Stanislav Moškov / DzD

Tallinna ametnikud on võtnud luubi alla valimiseelseks perioodiks Kaarli puiestee parklate juures asuva Laari kohviku reklaami.


Kesklinna valitsus heidab kohvikupidajale ette, et tavaliselt Mosaiigi nime kandva kohviku seinale on ilmunud kiri Laari Kohvik.

Kõigepealt käis mupo uurimas, kas pole tegu valimisreklaamiga. Eile kulutas kesklinna vanem Aini Härm linnavalitsuse pressikonverentsil viis minutit sellele, et selgitada avalikkusele, mille vastu Laari Kohviku sildi paigaldaja on eksinud ja kuidas niisuguseid asju seaduslikult teha.

IRLi pressiesindaja Rauno Veri sõnul püüab erakond praegu aru saada, mida neile süüks pannakse. «Üritame hetkel endale selgeks teha, milles mupo meid süüdistab. Kui esialgu väideti, et Laari kohviku näol on tegemist poliitilise reklaamiga, mille tegemine on praegusel hetkel keelatud, siis praeguseks hetkeks on selge, et nii see pole,» ütles Veri.

«Viimastest avaldustest saame aru, et tegemist pole mitte võitlusega poliitilise välireklaami vastu, vaid sellega, et kohvik Mosaiik on jätnud vanalinna kaitsetsoonis kooskõlastamata välireklaamikandja. Selline süüdistuste muutumine viitab paraku sellele, et tegemist on otsitud süüdistustega - oluline oli Laari kohvikut rünnata, põhjus selleks leiti hiljem,» lisas ta.

Veri sõnul on kummaline ka see, et sama silt oli kohviku seinal ka tunamulluste kohalike valimiste eel ning siis polnud kellelgi selle kohta ütlemist. «Eelmise valimiskampaania ajal olid sildid samal hoonel kuu aega üleval ning ei kampaania ajal ega pärast seda esitatud nende vastu mingeid pretensioone. Usume siiski, et mupo ja kohviku omanikud suudavad asja selguse tuua ning küsimuse lahendada. Seaduserikkumisest pole IRL kindlasti huvitatud,» kinnitas Veri.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles