IRL: Tallinna kehva majandamise tõttu kannatavad taas lapsed

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Tallinna linnavolikogu liikme Anneli Entsoni (IRL) sõnul kannatavad linna kehva majandamise tõttu esmajärjekorras taas lapsed, nagu on juhtunud ka eelmistel aastatel.


«2009. aastal vähendas Tallinn noortespordi rahastamist juba 50 protsenti ja uue kärpega sunnitakse paljud lapsed spordist loobuma. Spordiklubidel pole oma kulusid enam võimalik kärpida ja juba 2009 olid nad sunnitud laste treeningute kuutasusid tõstma. Uus hinnatõus käib paljudele vanematele üle jõu,» sõnas Entson.

Entson toonitas, et Tallinna linnaeelarve võeti volikogus keskerakondlaste ja sotsiaaldemokraatide häältega vastu «põrsas kotis» meetodil ning nüüd hakkavad vaikselt ilmnema selle tulemused. «Ma olen veendunud, et sporditoetuste vähendamine võib olla 2011. aasta eelarve puhul vaid esimene üllatus paljudest,» lisas ta.

Entsoni sõnul kõlab ka uskumatuna Tallinna spordi- ja noorsooameti juhataja Rein Ilvese avaldus, millest järeldub, nagu liiga paljud Tallinna lapsed spordiksid. «Mõistlik omavalitsus peaks just soovima võimalikult paljusid lapsi sportimise ja tervete eluviiside juurde juhatada. Spordiklubid ei olegi mõeldud ainult meistersportlaste jaoks.»

«Savisaare juhitava linnavalitsuse senised kärpekohad on kummalised - lasteaiad, spordiklubid ja huvikoolid. Ma soovitan suhtuda skeptiliselt Tallinnas võimu jaganud parteide sõnadesse laste märkamisest ja nende annete arendamisest, sest nende parteide teod Tallinnas on seni kõnelenud vastupidist keelt,» lausus Entson.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles