Lugeja pilt: keelatud valimisreklaam südalinna parklas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul Rotermanni kvartalis tehtud fotol oleval kaubikul on roheliste logo ja valimisloosung.
Täna hommikul Rotermanni kvartalis tehtud fotol oleval kaubikul on roheliste logo ja valimisloosung. Foto: Postimees.ee lugeja

Tähelepanelik lugeja saatis Rotermanni kvartali ühes parklas tehtud foto sõidukist, mille külge kaunistavad Erakonna Eestimaa Rohelised logo ja valimisloosung.


Politsei hinnangul on tegu keelatud valimisreklaamiga. «Antud juhtumit näeb politsei kui poliitilise välireklaami keelu rikkumist ning asjaolude väljaselgitamiseks alustatakse väärteomenetlus,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Tormis Laanisto.

Erakonna Eestimaa Rohelised juhatuse liikme Rasmus Lahtvee sõnul on tegemist tarbesõidukiga, mis seisis Rotermanni keskuse taguses parklas. «Sõiduki sinna paigutamise eesmärk oli lihtsalt parkimine ja mitte reklaam, sest vastasel juhul oleks võinud sõiduki ju hoopis kuhugi tänava äärde parkida,» ütles Lahtvee.

Ta lisas, et sõiduk on kujundatud eesmärgiga propageerida keskkonnasõbralikku lähenemist elule laiemalt, mistõttu on peamisteks kujunduselementideks just Eestis elavad ohustatud loomaliigid. «Erakond Eestimaa Rohelised logo on sõiduki küljel tagasihoidlikult kujutatud ainult seetõttu, et erakond projekti toetas ja kasutab nimetatud sõidukit mõnikord transpordiks. Lisaks on sõidukil veel teisigi mitte erakondlikke logosid,» kinnitas Lahtvee.

Tema sõnul ei ole eksitud ka seaduse vastu. Valimisseadus ütleb, et «üksikkandidaadi, erakonna või erakonna nimekirjas kandideeriva isiku või nende logo või muu eraldusmärgi või programmi reklaamimine hoonel, rajatisel, ühistranspordivahendi või takso sise- või välisküljel ning muu poliitiline välireklaam on aktiivse agitatsiooni ajal keelatud ».

«Kuna kõnealuse sõiduki näol ei ole tegemist ei hoone, rajatise, ühistranspordivahendi ega taksoga, siis pole tegemist valimisreklaami keelu alla käiva juhtumiga,» resümeeris Lahtvee.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles