Päästjad tõid Kopli lahelt kaldale jääl jalutanud mehe

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaader Reporter.ee videost

Esmaspäeva pärastlõunal nähti Kopli lahel ebakindlal jääl kõndimas inimest, kes aegajalt maha kukkus, aga ikka oma teekonda jätkas.

Päästjad kutsus välja üks Pelguranna tänava elanik, kes mehe teguviisi ohtlikuks pidas, vahendab Reporter.ee.

Kohale saabus päästebrigaad, kes hindas olukorra tõsiseks, sest jääolud näisid kahtlased. Samal ajal oli merejääl ka üks suusataja, kuid tema elu ei näinud kaldalt vaadates ohus olevat.

Pärast politseiga aru pidamist otsustasid päästjad eritehnika abil mehe jäält ära tuua. Selleks sõideti talle lähimasse võimalikku puntki ja lasti ta tähelepanu võitmiseks taevasse kaks signaalraketti, millele inimene aga ei reageerinud ja jätkas oma teekonda avamere suunas.

Olukord muutus üha tõsisemaks, sest mees kõndis juba laevateel, kus jää ei olnud terve ja vette vajumine vaid minutite küsimus. Mõne aja pärast meheni jõudnud päästjad tõid ta Balti laevaremonditehase juures kaldale.

Päästetu osutus 43-aastaseks kaineks tallinlaseks, kellele enda selgituste kohaselt lihtsalt meeldib jääl jalutada ja üle mere «lõigates» oma jalavaeva kergendada. Terviseprobleeme ta ei kurtnud.

Korravalvurid võtsid mitme jõuameti väljasõidu põhjustanud mehelt seletused, kuid edasisi sakntsioone tema suhtes tõenäoliselt ei rakendata

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles