Retrotrammid tulevad Kadrioru liinile aasta pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retrotramm.
Retrotramm. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) alustas läbirääkimisi AS-idega Ühinenud Depood ja Inekon Grupp, kes esitasid ainsana ühispakkumuse kuue KT-4 trammi renoveerimiseks retrotrammideks. Nüüdseks on selge, et trammid hakkavad Kadrioru liini teenindama 2017. aasta augustis.

TLT juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul näitab see, et retrotrammide riigihankele laekus vaid üks pakkumine, et tegemist on väga keerulise ja komplitseeritud ülesandega.

«Samas on hea meel tõdeda, et Tallinnas leidub ettevõte, kes suudab taolise komplitseeritud ülesandega toime tulla. Nii anname tööd oma inimestele ja ka investeeritud summad jäävad koju, mis on omamaise tööstuse turgutamiseks äärmiselt oluline,» lisas Tamm.

TLT trammiliiklusteenistuse direktor Andres Vään ütles, et 2017. aasta augustis Kadrioru liini teenindama hakkavad trammid meenutavad välimuselt läinud sajandi kolmekümnendail Tallinnas sõitnud tramme, ent tehnika ja ohutuse osas vastavad need kaasaja nõuetele.

Algavate läbirääkimiste käigus täpsustatakse hanke tingimusi ja fikseeritakse renoveeritud trammide lõplik hind. Enno Tamm on varem BNS-ile öelnud, et kuue trammi renoveerimise maksumus võib olla umbes 3,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles