Metro Capital renoveerib ajaloolise Karl Burmani maja Kadriorus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Burmani projekteeritud maja Kreutzwaldi ja Raua tänava nurgal.
Karl Burmani projekteeritud maja Kreutzwaldi ja Raua tänava nurgal. Foto: Erakogu

Metro Capital Managementi (MCM) tütarfirma OÜ Burmani Maja soetas arhitekt Karl Burmani projekteeritud kinnistu Kadriorus Kreutzwaldi ning Raua tänava nurgal. Ettevõte tahab maja käesoleva aasta sügiseks renoveerida.

Neljakorruselise kortermaja renoveerimise käigus korterite planeeringuid ei muudeta ning kõik 10 uuenduskuuri läbivat elamispinda jäävad suuruse poolest vahemikku 120 kuni 180 ruutmeetrit.

Elumaja aadressil Kreutzwaldi 7 rajati 1914. aastal Karl Burmani (1882-1965), Eesti ühe esimese kutselise arhitekti ja siinse rahvusliku arhitektuuri alusepanija projekti alusel.

MCM juhatuse liikme Ain Kivisaare sõnul rajati hoone kahekümnenda sajandi alguses jõukale keskklassile ning seda peegeldavaid algupäraseid jooni püütakse renoveerimise käigus ka algsel kujul esile tuua.

«Renoveerime fassaadi ning taastame trepikoja endises hiilguses,» ütles Kivisaar. «Samas anname korteriostjatele täielikult vabad käed oma tulevase eluaseme viimistlemiseks. Paneme müüki kümme korterit, millest suurem osa on väga valgusküllased, kõrgete uste ja lagedega.»

Kivisaare sõnul alustatakse renoveerimistöödega käesoleva aasta kevadel, samal ajal läheb lahti ka korterite müük. Maja uuendamine lõpeb sügisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles