Jaak Juske: kus on Tallinna detailne linnaeelarve?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond laseb Jaak Juskel volikogu aseesimehe kõrgepalgalises ametis jätkata.
Keskerakond laseb Jaak Juskel volikogu aseesimehe kõrgepalgalises ametis jätkata. Foto: Peeter Langovits

Tallinna keskerakondlik linnavalitsus on valetanud nii linnavolinikele kui kogu linnarahvale, sest pole pidanud kinni lubadusest tulla täiendatud linnaeelarvega volikokku hiljemalt jaanuaris, leiavad sotsiaaldemokraadid.

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Jaak Juske tuletas meelde, et sotsiaaldemokraadid toetasid mullu septembris müügimaksu vaidluse tõttu tänavuse linnaeelarve kiirkorras vastuvõtmist alles pärast seda, kui linnavalitsus andis konkreetse lubaduse esitada hiljemalt jaanuari esimeseks istungiks volikogule kinnitamiseks detailne eelarvekava koos põhjaliku seletuskirjaga.

«Alguses tahtis linnavalitsus saada volikogult luba kirjutada eelarve lahti linnapea otsusega. Pärast meie väga tugevat protesti jõuti kokkuleppele, et kõik eelarvega seotud otsused kinnitab ka edaspidi ikka volikogu,» meenutas Juske.

Juba on käes veebruar, kuid linnavolikokku ei ole täiendatud eelarve ikka veel jõudnud. Juske avaldas lootust, et tõele ei vasta väited, nagu sooviks linnavalitsus tõsta hüppeliselt Tallinna televisiooni eelarvet. Kuna see tekitaks aga tugeva pahameeletormi, ei soovi Keskerakond enne valimisi eelarvevaidlusi avada.

«Niigi suure meediaeelarve asemel tuleb linnal taastada haridusasutuse kriisieelne eelarve,» rõhutas Juske.

Juske on esitanud linnapeale eelarvega seotud lubaduste mittetäitmise kohta ka arupärimise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles