Galerii ja video: mida teha Linnahalliga? (2)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Just selline küsimus esitati Eestisse tulnud tippakustikule Yasuhisa Toyotale. Muuhulgas Helsingi kontserdimaja ja Los Angelese Walt Disney kontserdimaja akustika eest vastutanud Toyota esialgse hinnangu kohaselt võiks Linnahall pärast ümberehitust sobida elektroonilist võimendust vajavate ettekannete kõrval ka klassikalise muusika esitamiseks.

Tallinna Linnahalli AS-i nõukogu esimehe Meelis Pai sõnul võib juhtuda, et ümberehitustööde käigus tuleb lava madalamale lasta ja praegust nö ripplage kõrgemale tõsta, kuid täpsemad hinnangud saab akustik valmis paari-kolme kuu pärast.

Lisaks lähemate plaanide tutvustamisele näidati Linnahalli laval toimunud pressikonverentsil ka kontserdisaali lava eesriideks olnud Enn Põldroosi gobelääni «Inimeste elu». Nii nagu kogu maja, on ka 10 x 50 meetri suurune taies veidi tolmune, kuid muidu enamvähem terve. 

Linnahalli remont algab järgmisel aastal ja hoone renoveerimiseks peaks kuluma kaks aastat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles