Mupo nõudis Laari kohvikult valimisreklaami eemaldamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laari kohvik.
Laari kohvik. Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Täna külastasid mupo ametnikud väljakutse peale Laari kohvikut ning käskisid eemaldada valimisreklaami, ähvardades vastasel juhul trahviga.

Mart Laari assistendi Veiko Lukmani sõnul olid mupo töötajad kõigepealt teinud kohvikust kahelt poolt pilti ja öelnud, et sildid tuleb maha võtta ja kiiresti. «Vastasel juhul ähvardati trahviga ning põhjenduseks öeldi, et kuivõrd kohviku nimi on Mosaiik, siis need pildid ei kõlba sinna külge, kuigi Mosaiigi sildid on ka külles.»

Lukmani sõnul olla samal ajal seal olnud ka kohvikumaja omanik Vjatšeslav Leedo, kes oli üsna pahaseks saanud ja öelnud, et tegemist on eraomandiga ning, et kui mupo korrakaitsjad soovivad teha trahvi, siis tehku aga.

«Kohviku personali hinnangul mingit paberimajandust ei toimunud, mupo läks ära omi asju ajama. Käisid kiusamas,» võttis Lukman asja kahe sõnaga kokku.

Lukmanni sõnul on see tegelikult kohviku omaniku ja linna vaheline asi.

Mupo pressiesindaja Monika Lestbergi sõnul läksid mupo korrakaitsjad kohale väljakutse peale, et seal olevat kooskõlastamata välireklaam.

«Mupo ametnkud läksid olukorda fikseerima ja vaatama, kas väljakutse vastab tõele. Selle kohta alustatakse menetlust,» sõnas Lestberg.

Lestberg rõhutas, et kõk välireklaamid tuleb kohalikus linnaosas ja vajadusel ka kultuuriväärtuste ametis kooskõlastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles