Linnavalitsus: tallinlaste rahulolu linnavalitsuse ja volikoguga on kasvanud (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Sander Ilvest

Tallinlaste rahulolu linnavalitsuse ja linnavolikogu tööga on viimaste aastatega kasvanud, teatas Tallinna linnavalitsus.

«Linnavolikogu ja linnavalitsuse tööga on rahul küsitletust ligi kaks kolmandikku,» ütles linnapea ülesannetes abilinnapea Taavi Aas linnavalitsuse teatel. «Alates 2010. aastast on rahulolu linnajuhtidega kasvanud ligi kümne protsendipunkti võrra. Linnaosavalitsustega on rahul lausa kolmveerand küsitletuist.»

Linnajuhtide populaarsuse ja toetuse uuringu viis Tallinna linnakantselei tellimusel läbi uuringufirma Faktum & Ariko, ajavahemikus 4.-15. juulini küsitleti telefonitsi 1000 valimisealist Tallinna elanikku. Uuringu eesmärgiks oli selgitada linlaste hinnanguid linnavolikogu, linnavalitsuse ning linnajuhtide ja linnaosavanemate tööle. Esitati ka küsimus selle kohta, millist erakonda linlane toetaks, kui järgmisel pühapäeval toimuksid kohalike omavalitsuste valimised.

«Üllatuslikult oli linnaosa juhtimisega kõige enam rahul varemalt teiste seast just kriitilisusega silma paistnud Nõmme linnaosa elanikkond,» teatas Aas.«Nõmmekatest toetas linnaosa valitsuse tegevust suisa 81 protsenti vastanuist. Järgnes Mustamäe linnaosa 80 protsendise toetusega.»

Linnavalitsuse ja linnavolikogu tegevuse toetajaid oli enam Lasnamäel, Põhja-Tallinnas ja Haaberstis.

«Mõneti üllatav on ka see, et oma linnaosa valitsuse tegevust hindab kõrgelt just noorim vanusegrupp - 16- kuni 24-aastased,» lisas Aas. «Traditsiooniliselt toetavad aga linnavolikogu ja linnavalitust mitte-eestlased eestlastest enam. Linnaosavalitsuste osas on aga toimunud üllatav muutus - eestlaste toetus on varasemast kõrgem ja läheneb muukeelsete omale. Seega tundub, et linnaosavalitsused on suutnud oma tegevusega ka eestlastele nii-öelda lähemale tulla.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles