Viisteist ettevõtet rikkus eurodes hinna avaldamise nõudeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod kassas.
Eurod kassas. Foto: SCANPIX

Tallinna Ettevõtlusameti hinna ja tarbijakaitse teenistus kontrollis eile 59 pealinna kaubandus- ja teenindusettevõtet, neist viisteist rikkus ka eurodes hinna avaldamise nõudeid.

Hinna avaldamise nõuete vastu eksis viisteist kauplejat, neist kolm väikepoodi-kioskit, kolm toidukauplust, kolm tööstuskaupade kauplust, kolm teenindusettevõtet ja kolm toitlustusettevõtet.

Kümnel korral alustati ka väärteomenetlust.

Kehtivaid hindu võrreldi 41 kaupleja müügikohas – võrreldes eelmise aasta detsembrikuu hindadega tuvastati hinnatõus kolmel korral. Näiteks maksis kingsepateenus enne 10,00 eurot, nüüd aga 16,80 eurot (hinnatõus 68 protsenti).

Ostjate abistamiseks on kauplejatel kohustus avaldada kõikide kaupade ja teenuste hinnad poole aasta jooksul, s.o 1. juulini 2011 kahes vääringus: eurodes ja võrdluseks kroonides.

Eurohind tuleb kroonidesse arvutada kehtestatud kursi alusel täpselt: 1 euro võrdub 15,6466 krooniga. Igasugune muu euro-krooni suhe ei ole lubatud.

Tallinna hinna- ja tarbijakaitse teenistus palub kõigil linlastel, kes on märganud mõnda puudust hindade avaldamisel, teatada sellest Tallinna tarbijakaitse teenistusele telefonil 6404232, lühinumbril 14404 või e-kirjaga aadressil tarbijainfo@tallinnlv.ee.

Teatada tuleks müügikoha asukoht, kauba või teenuse nimetus, mille hind on valesti avaldatud ja milles seisneb puudus (näiteks on hinnasildil hind 1 euro ja 15 krooni, peab olema aga 15,65 krooni vms).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles