Neljapäeval toimub järjekordne infopäev tööotsijatele

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunudsügisene tööotsijate infopäev Rahvusraamtukogus.
Möödunudsügisene tööotsijate infopäev Rahvusraamtukogus. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ettevõtlusamet korraldab neljapäeval, 3. veebruaril kella 11- 15 Eesti Rahvusraamatukogu konverentsikeskuses tasuta infopäeva töötutele, kus seekord räägitakse edukast tööotsingust.


Teemadena räägitakse eelseisval infopäeval edukast tööotsingust ja tutvustatakse erinevaid tööturuteenuseid, vahendas Raepress.

Tööotsingust – millised isikuomadused aitavad elus edasi liikuda; väärtustest, hoiakutest ja motivatsioonist; aktiivsest ja tulemuslikust tööotsingust kõneleb lektor Kristel Rannamees. Tööturuteenustest – kuidas töötukassa toetab tööotsingut; millised teenused aitavad otseselt kaasa töö leidmisele; millised mõjutavad töö leidmise tulemusi – räägib lektor Tiiu Vilms töötukassast.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul on töötukassa andmetel aasta algusest tõusnud registreeritud töötute üldarv, mis jätkab kasvamist. «Seega on jätkuvalt nii Eestis tervikuna kui Tallinnas üheks põletavamaks probleemiks töötus. Tallinn on abipaketi raames ulatanud abikäe töötutele - loonud nii sotsiaalseid töökohti oma allasutustes kui toetanud sotsiaalsete töökohtade loomist erasektoris, korraldanud tööbörse ja-messe jms. ning linn jätkab tööpuuduse leevendamisega teise abipaketi meetmete läbi. Ka tasuta toimuvad infopäevad on üheks abipaketi osaks, kus oma ala spetsialistid annavad praktilisi näpunäiteid ja kogemusi tööotsijatele,» lausus Võrk.

Infolaudadega on üritusel esindatud Tallinna Sotsiaaltöö Keskus (võlanõustamine) ja MTÜ Avitus nõustamisprogramm Uus Algus (kümnenädalane õppe- ja nõustamisprogramm rühmatöö vormis, võimalus saada psühholoogilist, ettevõtlusalast ja juriidilist individuaalnõustamist) ja Tallinna Ettevõtlusamet (tööõigusnõustamine, ettevõtja infopunkt, ettevõtlusega alustamine ja ettevõtlustoetused).

Infopäev on tasuta ja toimub sünkroontõlge ka vene keelde.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles