Parkimiskontrolöri auto kapotil sõidutanud mees astub kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskorraldaja auto kapotil. Pilt on illustreeriv.
Liikluskorraldaja auto kapotil. Pilt on illustreeriv. Foto: Priit Simson

Eeloleval sügisel algab Tallinnas kohtuprotsess parkimisrikkuja üle, kes sõitis autoga otsa parkimiskorraldajale ning kui viimane enda päästmiseks auto kapotile viskus, jätkas mees sõitu. 

Süüdistuse järgi oli 33-aastane Veiko 2012. aasta 29. septembril parkinud oma auto Tallinna kesklinnas asuvasse eraparklasse. Kuna tal oli varasemast maksmata mitmeid leppetrahve ning ka sel korral oli tal parkimise eest tasumata, paigaldas parkimiskontrolör ta auto rattale luku. Veiko saagis rattaluku läbi ning kui ta märkas, et parkimiskontrolör oli ta tegevust telefoniga filminud, läks ja võttis ta telefoni parkimiskontrolöri käest ära ning istus oma autosse, et minema sõita.

Kontrolör astus lahkumise takistamiseks Veiko auto ette, kuid sellest hoolimata alustas Veiko sõitmist. Auto alla jäämise vältimiseks vajus parkimiskontrolör Veiko auto kapoti peale, kuid sellest hoolimata jätkas Veiko sõitmist seades sel viisil ohtu parkimiskontrolöri elu. Lõpuks pääses parkimiskontrolör auto kapotilt siiski maha ja vigastada ei sanaud.

Kohtueelse menetluse lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur Veikole süüdistuse ähvardamises ja inimese ohtu asetamises, mille eest võib kohus määrata kuni kolmeaastase vangistuse. Kolmapäeval pani Harju maakohus eelistungil paika, et süüasja arutamine algab kohtusaalis 24. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles