Tallinnas toimub taas Kultuuriöö

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kultuuriöö

27. augustil toimub teist suve järjest Tallinna Kultuuriöö, mil kõik kultuurihuvilised on oodatud osa saama huvitavast ja mitmekülgsest kultuuriprogrammist.

Juba pärastlõunal, alates kella 15-st saab osaleda erinevates töötubades, külastada näitusi,  kuulata kontserte, nautida etendusi, vaadata filme ning osaleda põnevatel ajaloolistel ekskursioonidel. Mitmekesist tegevust ning meeldejäävaid elamusi jagub varajaste hommikutundideni ning seda kõike tasuta.  

Koostöös Eesti Kunstnike Liiduga toimuvad ARS-i majas Pärnu maanteel töötoad, näitused, loengud  ning kunsti- ja disainilaat. Õhtu ARS-i majas lõpetab Eesti kaasaegse helikunsti kontserdiöö.  Muusikaliselt rikastavad Kultuuriööd Koit Toome, Mick Pedaja, Bombillaz, Mari Jürjens, Trio Maag, Tallinna Kammerorkester Risto Joosti juhatusel ja teised.

Kultuuriöö järelpidu Kultuurikatlas toimub Eesti Pops Live, mida veavad Popsi Dj-d Erkki Tero ja Janek Murd. Kadriorus Pillapalu platsil leiab koostöös SA Õpilasmalevaga aset suur kontsert-kokkutulek «See on EÕM 50».

Jaak Juske ja Linnamuuseumi giidide eestvedamisel saab uidata mööda vanalinna tänavaid, näha kummitustega seotud paiku ning mine tea, võib-olla ka ise kummitustega kohtuda. Tallinna Keskraamatukogus ning rahvusraamatukogus toimuvad sündmused, mis on pühendatud luuletaja ja graafiku Arno Vihalemma 105. sünniaastale.

Esmakordselt saabub Kultuuriöö raames Eestisse Rootsi tänavaartist Zack Meister Segelström, kellel on kaasas kõrge monoratas, žongleerimisvahendid ning humoorikas interaktiivne show, kus ta kindlasti vajab ka pealtvaatajate abi. Lisaks linastuvad filmid KUMU hoovis ja Teater NO99-s. Lauliku laval Nõmmel saab näha Banaanikala Projektiteatri kogupereetendust ning kuulata flamenkomuusikat, mida esitavad kitarridel Pääru Oja ja Indrek Kruusimaa.

Kultuuriöö korraldaja on Tallinna kultuuriamet ning koostööpartnerid Tallinna Filharmoonia, Tallinna Linnamuuseum, Niguliste muuseum, Pelgulinna rahvamaja, Tallinna Keskraamatukogu, Tallinna Kunstihoone, Gustav Adolfi Gümnaasium, Kultuurikatel, Eesti Kunstnike Liit, SA Õpilasmalev, Teater NO99, Tallinn Swing Dance Society, AD Productions, Lennusadam, Philly Joe`s Jazz Bar, Apollo, Teater Varius, Banaanikala Projektiteater ning MTÜ Lasnaidee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles