Kolmapäevahommikune politsei mahukas ja keeruline õppus puudutab ka linnaelanikke

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA lennusalga helikopter.
PPA lennusalga helikopter. Foto: Mihkel Maripuu

 Kolmapäeva varahommikul toimub Põhja-Tallinnas ja Harku alevikus õppus, kus politsei harjutab relvastatud kurjategijate kinnipidamist. Õppusega kaasneb liikluspiiranguid ja müra.

Kolmapäeva hommikul kella neljast kümneni toimuval õppusel harjutab politsei kurjategijate kinnipidamist Tallinnas Kalaranna tänava ja mere vahelisel alal ning Linnahalli ümbruses, Tallinna kordoni territooriumil Süsta tänaval ning Harku ja Murru vanglas Harku alevikus. 

Õppusega seoses on alates keskööst kuni kolmapäeva hommikul kella 10ni liiklusele suletud Kalaranna tänav ning piiratud on jalakäijate ligipääs Kalaranna tänava ja mere vahelisele alale. Suur-Patarei ja Tööstuse tänav jäävad liiklusele avatuks ning Odra tänavale pääseb Küti tänava kaudu. Linda Line'i laevade sildumiskohta saab läbi Rumbi tänava taguse parkla.

Politsei kasutab õppusel pürotehnikat ja imitatsioonivahendeid. Ohutuse tagamiseks piirab politsei õppuse ajal ka jalakäijate ligipääsu Kalaranna tänava ja mere vahelisele alale. 

Süsta tänaval ja Harku alevikus õppusega seoses liikluspiiranguid ei ole. Ajutised liiklusmärgid paigaldatakse 16. augusti õhtul.

Õppusel kasutatakse politsei helikopterit, mistõttu on ohutuse huvides keelatud õppuse alal droonide lennutamine.

«Palume vabandust ebamugavuste ja müra pärast, mis õppusega kaasnevad,» ütles PPA valmisoleku ja reageerimise büroo juht Marti Magnus. «Tähistame õppuse ala politseilindi ja ajutiste liiklusmärkidega ning ristmikel töötavad õppuse ajal politseinikud, kes liiklust suunavad ning inimesi abistavad. Ohutuse huvides palume inimestel mitte tulla õppust politseilindi äärde uudistama, sest õppusel kasutatakse pürotehnikat.»

Marti Magnuse sõnul on õppuse eesmärk harjutada relvastatud kurjategijate kinnipidamist linnatingimustes. «Harjutame õppusel üksuste koostööd ja juhtimist olukorras, kus politseil tuleb samaaegselt lahendada kriisiolukordi kolmes eri asukohas. Õppuse stsenaariumi järgi on tegemist ohtlike kurjategijate grupiga, kes on relvastatud ning kinnipidamisel ründavad politseinikke.»

«Kolmapäevasel õppusel harjutame esmakordselt reaalses linnakeskkonnas nii mahuka ja keerulise politseioperatsiooni korraldamist ning õppus on seotud ettevalmistustega Euroopa Liidu eesistumisperioodiks järgmisel aastal,» lisas Magnus.

Lisaks politseiüksustele osalevad õppusel päästeameti demineerimiskeskus, Tallinna kiirabi, Põhja-Eesti regionaalhaigla ning Ida-Tallinna keskhaigla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles