Tallinlanna kaotas mehe surma järel parkimisõiguse ja sai trahvi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimistrahv.
Parkimistrahv. Foto: Laura Oks

Tallinna transpordiamet tühistas mehe surma järel tema nimel oleva parkimiskaardi ning keeldus tema lesele tagasi maksmast selle eest tasutud 120 eurot, lisaks sai naine tasulisel alal parkimise eest 31 eurot trahvi.

Pärast Tallinna transpordiametisse järelepärimise tegemist, otsustas amet parkimistrahvi siiski tühistada ning alustas menetlust aastase parkimiskaardi eest tasutud raha osaliseks tagastamiseks.

Tallinna kesklinnas elava Svetlana sõnul on ta linnavõimu tegevuses väga pettunud, eriti arvestades rasket perioodi tema elus. Mees sai kaks päeva enne  oma lapse sündi õnnetuses surma ning lesk jäi kahe lapsega üksi.

Juuni alguses tasus mees sõiduki tasulisel alal parkimise tasu 120 eurot, kuid juba viis päeva pärast mehe surma, 26. juulil, leidis naine kodu juurde tänavale pargitud auto kojamehe vahelt trahvikviitungi. Tallinna tasulisel parkimisalal järelevalvet tegev Ühisteenused oli määranud parkimistasu maksmata jätmise eest 31 eurot trahvi.

Kui naine helistas Tallinna transpordiameti parkimisosakonda, öeldi talle sealt, et pärast inimese surma tema nimele väljastatud parkimiskaart tühistatakse, kuid ette makstud raha linn ei tagasta.

Naine ei jäänud sellega rahule jha tegi transpordiametile kirjaliku pöördumise.

Tallinna transpordiamet selgitas 11. augustil saadetud vastuses, et parkimissoodustus on seotud isiku, mitte tema autoga. Käesoleval juhul lõppes mehe registreering rahvastikuregistris seoses tema surmaga. Rahvastikuregister ei teavita Tallinna transpordiametit parkimistasu soodustuse saaja surmast, vaid elukoha aadressiandmete muutumist.

Transpordiamet kinnitas, et Ühisteenustel ei olnud infot tema abikaasa surma kohta.

«Maksusoodustus lõppes seoses tema elukoha aadressandmete muutumisega rahvastikuregistris. Maksusoodustus antakse isikule, kes elab Tallinna avalikul tasulisel parkimisalal. Maksusoodustuste andmise ja lõppemise menetlus toimub Tallinna parkimiskorralduse andmekogus elektrooniliselt. Kuivõrd maksusoodustus on seotud isiku aadressandmetega, on andmekogu seotud rahvastikuregistriga ning saab rahvastikuregistrist 24 tunnise intervalliga teavet maksusoodustuse saaja elukoha andmete muutumisest,» selgitas Tallinna transpordiamet.

Amet teatas ka vastuses naisele, et arvestades erandlikke asjaolusid, tühistab linn 31-eurose parkimistrahvi. Ühtlasi teatas amet, et on alustanud menetlust aastase parkimiskaardi eest tasutud raha osaliseks tagastamiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles