Keskfraktsioon ei kiirusta Juske umbusaldamisega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurepalgalised aseesimehed: Jaak Juske ja tema eelkäija Katrin Saks.
Suurepalgalised aseesimehed: Jaak Juske ja tema eelkäija Katrin Saks. Foto: Peeter Langovits

Kuigi sotsiaaldemokraadid lahkusid juba eelmise aasta lõpul Tallinna võimukoalitsioonist, jätkab sotside fraktsiooni juht Jaak Juske volikogu aseesimehe kõrgepalgalisel ametikohal.


Kuna Juske vabatahtlikult ametist ei lahku, peab võimuerakond temast vabanemiseks talle umbusaldusavalduse esitama. Seda volikogu Keskfraktsioon selle aasta esimesel istungil aga ei teinud. Juske on varem ajakirjandusele öelnud, et kuna volikogu on ta ametisse pannud, siis on volikogul ka õigus teda ametist vabastada ning ise ta tagasi astuda ei kavatse.

Küll aga lausus Juske istungil raskeid sõnu Tallinna linnapea Edgar Savisaare kohta. «Sotsiaaldemokraadid ei saanud jätkata koostööd linnapeana, kes on küsinud oma valimiskampaaniaks raha ja teinud seda varjatud moel. Tänane linnapea on meie fraktsiooni jaoks kaotanud igasuguse usalduse,» kinnitas ta.

«Me oleksime võinud silmad kinni pigistada ja koostööd jätkata, aga see oli meie jaoks küsimus, kas me usaldame omaenda riiki ja selle julgeolekuorganeid. Vastus saab olla ainult üks – sotsiaaldemokraadid usaldavad Eesti riiki. Ja lähtuvalt sellest on meie fraktsioon otsustanud liituda ka linnapea umbusaldushääletusega,» kuulutas volikogu aseesimees kõnepuldist.

Seda, missugune peaks olema Juske positsioon Tallinna volikogus, arutab Keskfraktsioon oma järgmisel koosolekul. «Kuna Jaak Juske sõnavõtt istungil toimus eile peale Keskerakonna fraktsiooni koosolekut, ei saanud me seda teemat fraktsioonis arutada. Kindlasti tuleb see jutuks järgmisel fraktsiooni koosolekul, mis toimub ülejärgmisel nädalal enne volikogu istungit,» ütles Keskfraktsiooni nõunik-abi Kristiina Must Postimees.ee’le.

Jaak Juske saab volikogu aseesimehena igas kuus 23 870 krooni suuruse hüvitise. Aseesimehe hiigelhüvitise kehtestas Tallinn hiljuti lagunenud koalitsiooni loomisel, kui volikogu aseesimeheks sai Katrin Saks, kelle hüvitise suuruseks määrati 26 000 krooni. Pärast Saksa lahkumist lubas Juske enne tema toolile istumist, et laseb hüvitist vähendada.

Enne viimaseid kohalikke valimisi oli volikogu aseesimehe ametis keskerakondlane Tarmo Lausing, kelle hüvitise suuruseks oli 3000 krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles