Algasid tööd trammitee viimiseks lennujaamani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaama trammitee ehitus.
Lennujaama trammitee ehitus. Foto: Tallinna Linnatranspordi AS

Täna algasid tööd neljanda trammiliini pikendamiseks Tallinna lennujaamani, mis Tallinna Linnatranspordi ASi kinnitusel toob kaasa tõsiseid insenertehnilisi probleeme.

Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul komplitseerib umbes 700 meetri pikkuse rööbastee lõigu ehitamist vajadus viia see läbi raudtee ja Suur-Sõjamäe tänava alt. «Oleme silmitsi tõsiste insenertehniliste probleemidega, kuidas tagada ehituse ajaks rongide plaanipärane liiklus. See muudab kogu ettevõtmise aeganõudvaks ja kalliks, ent tulemuseks on Tallinnale täiesti uudne lahendus raudtee ja trammitee kahetasandilisest ristumisest,» selgitas Tamm.

Trammitee pikendus algab Peterburi maantee äärde rajatud pöördekanjonist, kulgeb tunnelis raudtee ja Suur-Sõjamäe tänava alt läbi, jõuab süvendis tõustes alates Keevise tänavast taas maapinnale ning lõpeb tagasipöörderingiga lennujaama  juures. 

Tööd lähevad maksma umbes 11,5 miljonit eurot ning lõpetatakse hiljemalt 2017. aasta novembris. Töid teostab AS Merko Ehitus Eesti ning KMG Inseneriehituse AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles