Tallinna tööbüroos käis avanädalal ligi 200 tööotsijat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linna tööbüroo linnavalitsuse esimesel korrusel.
Tallinna linna tööbüroo linnavalitsuse esimesel korrusel. Foto: Toomas Huik

Tallinna linna tööbüroos käis avanädalal 189 tööd otsivat inimest, esimesed ankeedid on juba potentsiaalsetele tööandjatele vahendatud.


Abilinnapea Eha Võrgu sõnul näitab esimene nädal, et vajadus linna tööbüroo pakutavate teenuste järele on olemas, seda nii tööotsijate kui ka -pakkujate osas. «Juba linna tööbüroo teisel tööpäeval avaldasid ettevõtjatest tööandjad huvi meie büroo teenuste vastu, näiteks otsis Solarise Keskus nelja töötajat – kaht töötajat heakorratöödele ja kaht puhastusteenindajat siseruumidesse, niisamuti on füüsilisest isikust ettevõtjad juba käinud suveks tööjõudu otsimas,» märkis Võrk.

Kui seni teavitas töötukassa tööotsijaid sotsiaalsete töökohtade olemasolust ja suunas sobivad isikud kõigi tööpakkujate juurde, siis nüüd suunab ta need Tallinna linna tööbüroosse. Kui varem oli tavaline, et üks ja sama taotleja käis viie-kuue erineva tööpakkuja juures, tema taotlusega pidid tegelema viie-kuue asutuse personalitöötajad, siis tänasest suunab Tallinna tööbüroo tööpakkuja juurde täpselt nii mitu kandidaati, kui pakkuja soovib.

Nii teeb tööbüroo ära suure osa sellest selektsioonist, mida olude sunnil tegid seni sotsiaalseid töökohti pakkuvate asutuste-ettevõtete töötajad. Kokkuvõttes lõppeb tööotsijate jooksutamine mitme tööandja juurde ja väheneb ka sotsiaalseid töökohti pakkuvate asutuste personalitöötajate koormus. Ühtlasi pakutakse kandidaate ka nendele eraettevõtetele, kes on saanud ettevõtlusametilt toetust sotsiaalsete töökohtade loomiseks.

Tööbüroos pakutavad sotsiaalsed töökohad ei laiene paraku pensionäridele. Ühtlasi peab töösoovija olema registreeritud Tallinna linna elanik ja arvel töötukassas. Tallinna linna tööbüroos toimub vastuvõtt igal tööpäeval, esmaspäeval kella 8.15-18, teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval kella 8.15-17 ja reedel 8.15-14. Nõustatakse nii eesti kui ka vene keeles.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles