Pahane soomlane: teie petistest taksojuhtide pärast jääb kogu riigist halb mulje (12)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopeatus.
Taksopeatus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tallinna munitsipaalpolitsei amet (mupo) saab järjest rohkem kaebusi nördinud linnakülastajatelt, keda taksojuhid on armutult petnud. Viimane kiri tuli Soome kodanikult Seppolt, kes külastas pealinna juulikuu teises pooles.

«Saabusime nelja sõbraga Linda Line Expressiga Tallinna ja kuna ilm oli kehvapoolne, siis võtsime sadamast takso, et sõita Viru hotelli,» kirjutab mees oma avalduses. «Kohale jõudnud, esitas taksojuht meile 24 ja poole euro suuruse arve».

Soomlased pidasid seda küll kõrgeks, aga kuna nad polnud Eesti taksohindadega kursis, siis tasusid arve. Nende hinnangul oleks sama teekond Soomes maksnud maksimaalselt 10 eurot. Kuna kahtlus püsis, siis mindi igaks juhuks hotelli vastuvõttu uurima, kas hind on normaalne või ülepaisutatud.

«Ausalt öeldes tundus küll hullult kallis ja taksojuhi taksomeeter tiksus kiirelt nagu dosimeeter suure kiirguse epitsentris. Peatusi tegi ta ka iga valgusfoori taga, kuigi oleks võinud vabalt läbi sõita,» selgitas Seppo. «Hotellis öeldi, et kuue euroga oleks pidanud rahulikult sadamast hotelli jõudma».

Mehe sõnul tekitavad Tallinna taksojuhid oma sulitsemisega soome turistides pahameelt ja jätavad kogu riigist halva mulje. «Ei mina ega ka minu tuttavad kavatse enam Eestisse tulla. Olen samu sõnu kuulnud mitmete oma tuttavate käest. Teie taksojuhid teevad oma häbematu käitumisega suure karuteene turismile».

Mupole on eelkirjeldatud sõidu teinud autojuht teada. Paraku oli Seppo juhtunust niivõrd nördinud, et ta ei soostunud Tallinna ütlusi ning menetlusele ametlikku käiku andma tulla. «Palju edu Tallinna petistest taksojuhtidele,» lõpetab ta kibedalt oma pöördumise. «Ma ei tea teie seadusi, aga Soomes oleks see autojuht kohe oma ametist prii. Piisanud oleks meie ütlustest, ei mingit liigset ametlikku paberimäärimist. Auto registrinumber on teada ja tšekk koos nimega ka olemas».

Mupo teeb lähiajal Tallinna Sadama juhtkonnale ettepaneku kohtuda, et arutada, mida saab ära teha järjest sagenevate taksopettuste ja taskuvaraste tegevuse vastu. Samuti pani mupo taksojuhtidele südamele, et tegutseda tuleks väärikalt, sest on ju ka nemad üks osa riigi ja linna visiitkaardist.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles