Palts: kavandatav Reidi tee peaks kulgema maa alt (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatlas tutvustati linnaelanikele Reidi tee eskiisprojekti.
Kultuurikatlas tutvustati linnaelanikele Reidi tee eskiisprojekti. Foto: Liis Treimann

Suurettevõtja Tõnis Palts leiab, et Tallinna plaanitav 60 meetri laiune Reidi tee peaks kulgema maa alt – maapealsele osale saaks aga rajada inimsõbraliku asumi.

«Reidi tee nimelisele pornograafiale saab tarkadest inimestest vahele astuda vaid IRLi rahandusminister Sven Sester,» kirjutas Tõnis Palts sotsiaalmeedias.

«Tema käes on võti keerata ELi osa selles projektis kinni, seniks kuni projekt on sellisel jubedal kujul laual. Mõistlik lahendus on kõik see maa alla viia ja ehitada sinna peale just selline ilus soe inimsõbralik asum, nagu soovivad jalakäigufännid.»

Paltsi hinnangul oleks Reidi tee maa alla viimise lisamaksumus väiksem kui ERMi maksumus, samas saaksid sellest kasu kümned tuhanded inimesed päevas.

Plaanitav Reidi tee kulgeb läbi läbi Kadrioru pargi, mis on alates 1959. aastast olnud looduskaitse all. Tee-ehitus kahjustaks aga Tallinna keskkonnaameti kinnitusel parki otseselt, kuna pargist lõigatakse ära kuni ühe hektari suurune ala. Seni on tehtud vaid osalisi eeluuringuid – näiteks tee alla jääva piirkonna dendroloogiline uuring ja mürauuring.

Kadrioru pargi kaitseala valitseja on riigi keskkonnaamet ning tee-ehitus tuleb ametiga kooskõlastada. Looduskaitseseadus keelab riigi keskkonnaametil kooskõlastada tegevusi, mis võivad kahjustada kaitstavat loodusobjekti.

Euroopa Komisjoni nõudmine on, et projekti keskkonnahinnang oleks adekvaatselt läbi viidud ja tuleb teha kõik, et ennetada negatiivseid keskkonnamõjusid, lisaks tuleb arvesse võtta ka projekti sotsiaalset ja majanduslikku mõju.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles