Liikluse sulgemine tõi Tallinna kesklinnas kaasa suured ummikud (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Küte alustas täna hommikul kesklinnas Narva maanteel Tallina Ülikooli juures kaugküttetorustiku ehitustöid, mis tõi piirkonnas kaasa suured ummikud.

Ehitustööde tõttu on tänasest kuni 19. augustini kesklinna suunduv teepool liiklusele suletud ning tööde tsoonist läbisõit on lubatud ainult ühistranspordil.

Liikluse sulgemine tõi piirkonnas kaasa suured liiklusummikud, seda eelkõige Pirita suunalt. Täna hommikul oli Pirita teel pikk autode järjekord. Autojuhtide jaoks teeb olukorra keerulisemaks ka see, et ehitustöödeks on suletud mitu teist olulist kesklinna tänavat, muu hulgas Juhkentali tänav ja Mere puiestee.

Narva maanteel Tallinna Ülikooli juures kehtivad kesklinnast väljuval suunal ehitustööde tõttu liikluspiirangud  22.- 26. augustini. Liiklus sel ajal täielikult suletud ei ole.

Kõik suuremad ehitustööd lubab Tallinna Küte kooliaasta alguseks siiski valmis saada.

«Eesseisev suurem ehitustöö toimub Narva maanteel, kus vähem kui kuu ajaga rekonstrueeritakse Narva maanteega ristuv kaugküttetorustik. Tegemist on harumagistraali amortiseerunud lõiguga, mis tuleb rekonstrueerida piirkondliku soojusvarustuskindluse tagamise ja soojuskadude vähendamise eesmärgil,» ütles Tallinna Kütte tehnikadirektor Trumsi.

«Vanad torud diameetriga 300 millimeetrit demonteeritakse täielikult ning asendatakse kaasaaegsete eelisoleeritud torudega.»

Remonditava soojusvõrgu lõik ületab Narva maantee sõiduteed Kreutzwaldi ja Narva maantee ristmiku läheduses Tallinna muusikakooli piirkonnas ning jõuab läbi Karu tänava ja sisehoovide Tuukri tänavani. Ehitustöödest tulenevalt soovitab Tallinna Küte elanikel võimalusel vältida Narva maantee läbimist ning juhinduda ajutisest liikluskorraldusest

Kaugküttetorustiku ehitustööd Narva maantee piirkonnas toimuvad 8.–26. augustini. Vahemikus 8.–19. august on Tallinna Ülikooli juurest linna minev suund liiklusele suletud. Töödetsoonist pääseb läbi ainult ühistransport. Linnast välja viival suunal kehtivad läbisõidukitsendused 22.–26. augustini, kuid liiklus sel ajal suletud ei ole.

Trumsi sõnul kaasnevad torustiku rekonstrueerimisega soojuskatkestused ning soojusvõrku saab rekonstrueerida vaid väljaspool küttehooaega maist oktoobrini – nii häirib klientide argielu minimaalselt.

«Samas, mõni töö toimub linna poolt tehtava teede rekonstrueerimisega samaaegselt, nagu näiteks praegu Õismäe magistraaltoru rekonstrueerimine ja lähinädalatel algav ehitustöö Reimani ning Gonsiori tänava piirkonnas,» selgitas Trumsi ja lisas, et suvi on ainuvõimalik periood, mil soojusettevõte saab oma varasid hooldada ning remontida ilma suuremate ebamugavusteta kliendi jaoks.

«Paraku nõuavad võrguehitustööd lühiajalisi soojuskatkestusi, millega kaasneb sooja tarbevee varustuse katkemine, kuid omalt poolt teeme kõik, et ehitustööde mõju linna elukorraldusele oleks minimaalne,» märkis Trumsi.

Ettevõte investeerib sel aastal ligi 10 miljonit eurot kaugküttesüsteemi tõhustamisse – kokku rekonstrueeritakse ja ehitatakse 11 kilomeetrit soojustorustikku, juurutatakse kauglugemissüsteem ning renoveeritakse tootmisüksusi.

Tallinna Küte kuulub energiakontserni Utilitas, mis on viimastel aastatel teinud suuremahulisi investeeringuid uute koostootmisjaamade rajamiseks ja soojusvõrkude korrastamiseks. Kokkuvõttes on saavutatud suurem energiatõhusus, keskkonnasääst ja optimaalsed soojusenergia hinnad.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles