Narkomaanid panevad Tallinnas toime 90 protsenti vargusi autodest

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Reuters/SCANPIX.

Põhja politseiprefektuuri statistika kohaselt on 57 protsenti lahendatud vargustest toime pandud narkootikume tarvitanud inimeste poolt ning seejuures 91 protsenti vargusi autodest.

Põhja politseiprefekt Elmar Vaher rõhutas täna Tallinna volikogus peetud ettekandes, et korrakaitsjate jaoks on suur probleem narkomaanid.

Volinike ette paisatud statistika kohaselt on 91,2 protsenti avastatud vargustest sõidukist toime pandud toime pandud narkoaine tarvitamise eest karistatute poolt. Kokku on narkomaanid toime pannud 57,5 protsenti avastatud vargustest.

Narkootikumide tarvitamise eest karistatutel on suur osakaal ka eluruumidest toime pandud varguste osas - 64,8 protsenti. Kauplustest toime pandud varguste osas on nende osakaal 60,2 protsenti.

Vaher rõhutas oma ettekandes ka seda, et oleks vajalik sotsiaaltöötajate-nõustajate olemasolu, kes tegeleksid narkomaanidega. Ta lisas, et seejuures peaks sihtgrupp olema esmased narkomaanid.

Politsei statistika kohaselt on ka kasvanud narkokuritegude ja narkoväärtegude arv Tallinnas. Enim pannakse neid toime Põhja-Tallinnas ja Lasnamäel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles