Prokurör nõudis jõhkratele peksjatele reaalset vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskealise mehe surnuks peksmises süüdistatava kahe mehe kohtuprotsess jõudis neljapäeval Harju maakohtus kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör neile pikka reaalset vangistust.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Natalja Vesteri hinnangul on 31-aastase Mihhaili ja 39-aastase Ruslani süü kehalises väärkohtlemises, raskete tervisekahjustuste tekitamises ja ettevaatamatusest surma põhjustamises tõendatud ning kohus peaks neist esimesele määrama kuue aasta ja kahe kuu ning teisele nelja ja poole aasta pikkuse vangistuse.

Harju maakohus langetab otsuse 8. veebruaril.

Eeluurimisel kogutud andmetel tekkis varem viiel korral kohtulikult karistatud Mihhailil ning seni kriminaalkorras karistamata Ruslanil tunamullu ööl vastu 24. juulit tüli 1961. aastal sündinud mehega.

Politsei kogutud tõendite järgi peksid Mihhail ja Ruslan ohvrit Kristiine keskuse autoparklas vastu keha ja pead, kuni viimane oimetuna lamama jäi. Seejärel ründasid Mihhail ja Ruslan ka teist meest, kes pääses tõsisemate vigastusteta.

Kiirabi viis üliraskelt vigastatud ohvri haiglasse, kuid meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa.

Politsei pidas Mihhaili ja Ruslani kinni vahetult pärast veretööd ning kohtueelse uurimise lõppedes said nad süüdistuse eluohtlike vigastuste tekitamises ning surma põhjustamises ettevaatamatuse tõttu, samuti kehalises väärkohtlemises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles