Pirita ranna veest avastati sinivetikas

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinivetikad.
Sinivetikad. Foto: Sirli Homuha

Terviseamet teatas Pirita linnaosa valitsusele, et suplusvee proovides leidus sinivetikaid, mis tähendab, et rannas heisatakse kollane lipp ja ujumine meres ei pruugi olla kõigile sobilik.

Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder rõhutas, et «õitsvas» veekogus ei ole ujumine soovitav allergilistele või vanemas eas inimestele ja väikestele lastele ning võib eriti ohtlik olla loomadele. «Nendel, kes soovivad siiski ujuda tuleks vältida vee alla neelamist ja käia pärast suplust kindlasti duši all,» sõnas Mölder.

Terviseamet andis linnaosavalitsusele teada, et proovis leiti potentsiaalselt toksilist liiki Aphanizomenon flos-aguae ja Dolichospermum spp. (biomass - 0,04-0,05 mg/l), samuti esines Nodularia spumigenat (biomass 0,05 mg/l).  Tugeva õitsengu piiriks on 1 mg/l. Sinivetikaid leidus nii Pirital, Pikakaril kui ka Harku järves.

Seoses sinivetikate ohuga võetakse ajutiselt mastist alla ka suve algusest saadik Pirital lehvinud ökomärgis Sinilipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles