Politsei saab velotaksode kohta kümneid kaebusi kuus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Velotakso.
Velotakso. Foto: Erik Prozes

Politsei saab igakuiselt kümneid teateid keelatud kohtades sõitvatest ja liiklust takistavatest velotaksodest, tänavu on alustatud ka mitmeid menetlusi.

«Tänavu oleme mitmete velotaksojuhtide osas menetlust alustanud, põhjuseks nende poolt korda saadetud liiklusrikkumised ja sõiduvahendi valed mõõdud,» ütles Kesklinna politseijaoskonna menetlusteenistuse komissar Inna Toater BNSile.

«Näiteks üks velotaksojuht rammis poeust ja teine põrkas ülekäigurajal kokku sõiduautoga. Juulikuus sõitis velotakso otsa tänaval liikunud 62-aastasele naisturistile ning vigastas teda,» rääkis Toater.  

«Teame väga hästi, kus ja millal nad liiguvad. Patrullid jälgivad, et kolmerattalised sõidukid Vanalinnas ei liiguks ega mujal linnas kaost ei tekitaks," lisas Toater.

Tallinna linnavalitsus keelustas mullu augustis vastuvõetud määrusega velotaksode liiklemise Vanalinnas. Liiklusseaduse paragrahv 87 lõige 4 järgi ei tohi kolmerattaline jalgratas olla laiem kui 125 sentimeetrit, samas on paljud velotaksod lubatust laiemad.

Tallinna linnavalitsus ja majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) on eri meelt, kuidas peaks velotaksode tegevust reguleerima. Linn soovib velotaksode tegevust seadusega karmistada ja sõiduvahenditele tehnonõuded kehtestada, kuid MKM leiab, et seda pole tarvis, kuna elementaarsed tehnonõuded on liiklusseaduses olemas.

Seega kuni õigusakti kehtestamiseni reguleeritakse motoriseerimata transpordivahendite kasutamist sõitjateveol liikluskorraldusvahenditega ning piiratakse nende liiklemist vanalinna jalakäijate alal. See tähendab, et tänavu suvel on velotaksode liiklus Tallinna vanalinna jalakäijate tsoonis liiklusmärkidega täielikult keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles