Tallinna volikogu opositsioon venitab Savisaare umbusaldamisega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Peeter Langovits

Volikogu opositsioon on Tallinna linnapea Edgar Savisaare umbusaldusavaldusele üksmeelselt alla kirjutanud, kuid see antakse üle alles kahe nädala pärast, lootuses vahepeal sellele ka mõne keskerakondlase allkirjad saada.


«Umbusaldusavalduse eesmärgiks ei ole seekord piirduda linnapea Edgar Savisaare ebaeetilisele ja riigi julgeolekut ohustavale tegevusele ja käitumisele hinnangu andmisega, vaid opositsiooni ühise jõupingutuse ja selgitustööga tagada umbusalduseavalduse läbiminemiseks vajalik linnavolikogu enamus,» selgitas koos sotsiaaldemokraatide ja reformistidega umbusalduse algatanud IRL-i fraktsiooni esimees Indrek Raudne.

«Umbusaldusavaldus on väga tõsine linnakodanike rahulolematuse väljendus. Hetkel on linnapea ametist vabastamiseks puudu viie keskerakondlase allkirjad. Seetõttu pöördume kõigi keskerakondlaste poole, kes pole rahul praeguse linnapea tegevusega, kuid pole seni julgenud oma rahulolematust väljendada,» sõnas Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer. «Tallinn väärib linnapead, kes tegeleb linnaelanike elu paremaks muutmise mitte hämarate rahastamistehingutega.»

«Oma selget rahulolematust Savisaare juhtimisel Keskerakonda ähvardava sisulise pankrotiga on näidanud Keskerakonna juhtpoliitikute Kalle Laaneti ja Ain Seppiku kõrval mitmed linnavolikogu keskerakondlastest liikmed. Anname järgmise kahe nädala jooksul võimaluse kõigile Keskerakonna saadikutele näidata, et Savisaare ja Keskerakonna vahele ei saa seada võrdusmärki ja hämarate tegude pärast peab vastutama neid sooritanud isik, mitte kogu erakond. Vastasel juhul pole Savisaare häbiteod enam tema isiklik, vaid kogu Keskerakonna probleem,» lisas Raudne.

Volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juhi Jaak Juske sõnul on umbusaldus suunatud puhtalt Tallinna linnapea Edgar Savisaare, mitte Keskerakonna vastu. «Tallinna linna ei saa juhtida mees, keda korduvalt saadavad skandaalid. Euroopa kultuuripealinnana väärib Tallinn linnapead, kes lähtub oma töös euroopalikest väärtustest. Just seda me umbusaldusega ka taotleme,» lausus Juske.

Tallinna 79-kohalises linnavolikogus on Keskerakonna käes 44 kohta. Opositsioonis olevatel IRL-il on 13, Reformierakonnal 14 ja sotsiaaldemokraatidel kaheksa kohta. Savisaare umbusaldusavalduse läbiminekuks peab opositsioon leidma endale viis liitlast keskerakondlastest linnavolinike seast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles