Tallinna kainestusmajja pandi kaamerad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kainestusmaja
Tallinna kainestusmaja Foto: Mihkel Maripuu

Õiguskantsleri ettepanekul paigaldas Põhja prefektuur Tallinna arestimaja kainestusmajja neli videokaamerat, et ennetada kainenemisele toodud inimeste alandavat kohtlemist.

Detsembris paigaldati kainestusmajja neli videokaamerat, sealhulgas sissesõidulüüsi, vastuvõturuumi ja kambriblokki viivasse koridori.

«Videovalve abil saame ennetada kainenemisele toimetatud isikute inimväärikust alandavat kohtlemist,» märkis Põhja prefekt Elmar Vaher õiguskantslerile saadetud kirjas.

Õiguskantsler Indrek Teder saatis kainestusmajas kontrollkäigu järel detsembris Põhja prefektuurile ettepaneku leida võimalusi kainestusmaja kambris järelevalve parandamiseks kambrisisese videovalve paigaldamise abil.

Varem kainestusmajas kaamereid polnud.

Teiseks soovitas Teder lõpetada ka kainestusmaja ootekambris oleva rahustusvoodi kasutamine. Prefekt kinnitas vastuskirjas, et spetsiaalsete kinnitusrihmadeta ja ilma tervishoiutöötaja pideva järelevalveta rahustusvoodit enam ei kasutata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles