Video: isa jooksis koos lapsega auto ette (12)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liinibussi pardakaamera on salvestanud ehmatava video, kus isa jookseb koos lapsega seisva bussi varjust auto ette.

Video on salvestatud teisipäeval kell 13.37 Lasnamäel Raadiku tänaval.

Põhja prefektuuri liiklusjärelvalvekeskuse vanemkomissari Tanel Pajumaa sõnul on videos nähtu šokeeriv.

«Seisvate sõidukite varjust teele jooksmine on eriti ohtlik, sest ei jäta bussi tagant tulevale autole võimalustki jalakäijat märgata. Väga vähe jäi puudu, et poiss ja teda saatnud täiskasvanu oleksid haiglas lõpetanud. Kahjuks on minevikust tuua näiteid, kus sarnane olukord on lõppenud traagiliselt,» märkis Pajumaa.

Ta rõhutas, et kõik vanemad on oma lapse esimeseks õpetajaks, käitumis- ja väärtushinnangute kujundajaks ning vanema  eeskuju on see, mis sööbib lapse mällu ja saab normiks.

«Kui vanem käitub vastutustundetult ja end ohtu seades, teeb laps seda järgi. Isa käitub sel hetkel ilmselt impulsiivselt ega mõtle oma tegevusi läbi, kuid liikluses tuleks just leida see lisasekund, et kaaluda oma iga käiku. Vastasel juhul saabki üks samm saatuslikuks. Lastel paratamatult ei ole sageli veel ohutunne välja kujunenud ning nad kipuvad käituma ettearvamatult. Seetõttu tuleks neile iga päev, kui nad koduuksest välja astuvad, meelde tuletada, et liikluses tuleb keskenduda ning iga oma samm läbi mõelda,» rääkis Pajumaa.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles