Remonditud Majaka tänav avatakse liikluseks (1)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majaka tänav avatakse liikluseks 3. augustil.
Majaka tänav avatakse liikluseks 3. augustil. Foto: Sander Ilvest

Pärast pikka viivitust avatakse remonditud Majaka tänav liikluseks.

Täna kell 11 toimub Majaka ja Pallasti tänava ristmikul rekonstrueeritud Majaka tänava avamine, kus osalevad linnapea kohustes abilinnapea Taavi Aas, Tallinna kommunaalameti ning ehitajate ja projekteerijate esindajad.

Tallinna kommunaalameti tellimusel teostatud Majaka tänava rekonstrueerimistööde käigus rajati tänavale sademevee kollektor, veevarustuse ja kanalisatsioonitorustikud, rekonstrueeriti tänavavalgustus, paigaldati sõidu- ja kõnniteedele uus asfaltkate, vahetati välja äärekivid, korrastati haljastus ning paigaldati uued liikluskorraldusvahendid.

Rekonstrueerimistööde järgselt on Majaka tänav muudetud 1+1 sõidurajaga tänavaks. Tänava keskel asub läinud aastal rekonstrueeritud trammitee, kus tavaliiklus on keelatud. Ühistranspordipeatused on nihutatud ooteplatvormide näol tänava keskele trammitee äärde. Lasnamäe tänavalt Majaka tänavale ja ka vastupidises suunas kulgev bussiliin number 39 hakkab samuti kasutama trammitee kõrgendatud ala. Selline ühistranspordi liikluskorraldus kehtestatakse Lasnamäe tänavast kuni Pallasti tänavani.

Majaka tänava rekonstrueerimise projekti koostas AS K-Projekt ja peatöövõtja oli AS Nordecon. Ehitustööde kogumaksumus on 2,7 miljonit eurot, millest 0,36 miljonit finantseeris AS Tallinna Vesi.

Möödunud suvel remondi tõttu liiklusele suletud Majaka tänava valmimine ja liiklusele täies mahus avamine jäi venima, sest projekteerimise riigihanke võitnud Leedu firma UAB Kelprojektas ei tulnud tööga toime.

Piki majaka tänavat kulgeva trammiliini rekonstrueerijaks oli Tallinna Linnatranspordi AS ja tänava enda rekonstrueerijaks Tallinna kommunaalamet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles