Astlanda Arendus ehitab Mustamäele spordikeskuse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane Mustamäe spordi- ja vaba aja keskus.
Tulevane Mustamäe spordi- ja vaba aja keskus. Foto: Asum Arhitektid OÜ

Täna allkirjastasid Mustamäe linnaosavanem Helle Kalda ja Astlanda Arendus OÜ juhatuse liige Tiit Kõnd Akadeemia tee 30 kinnisasjale hoonestusõiguse seadmise lepingu.

«Mul on siiralt hea meel, et jõudsime täna Mustamäe jaoks niivõrd olulise lepinguni – kusjuures vähem kui kahe aastaga. 10. septembril 2014 allkirjastasime Akadeemia 30 asunud vana koolihoone lammutamise lepingu, oktoobris oli plats puhas. Moraalselt oli koolimaja lammutamine raske, aga muud ei jäänud üle – aeg teeb oma töö ja hoone oli varisemisohtlik,» meenutas Kalda.

«Meil on plaanis rajada Mustamäele uus spordi- ja vaba aja keskus. Sellel hoonel saab olema pinda üle 11 000 ruutmeetri ja investeeringu kogumaksumus on ca kümme miljonit eurot. Astlanda jaoks on sellise ühiskondliku hoone projekteerimine ja ehitamine kindlasti suureks väljakutseks. Mustamäel ja Õismäel elab üle saja tuhande inimese sellise teenuste valikuga vaba aja keskus sealt praegu puudub. Me oleme veendunud, et suudame tühja koha täita,» lausus Kõnd.

«Tahame ühe katuse alla panna erinevad sporditegemise võimalused, spaa, ujula, sauna ning erinevad massaaživõimalused. Maja maa-alusel korrusel on parkla. Esimene korrus on valdavas osas veekeskuse, sauna ja ujula päralt. Sinna kavatseme ehitada ka kuuerajalise 25-meetrise ujula. Teisel korrusel asuvad erinevad jõusaalid, fitnessiklubid ja kaks suurt multifunktsionaalset spordisaali,» lisas ta.

Kõnd ütles, et firma kavatseb koostööd teha ka piirkonna koolide ja lasteaedadega, kellele pakutakse eriti soodsatel tingimustel kehalise kasvatuse tundide läbiviimise võimalust.

«Praegu käib hoone eskiisi täpsustamine. Kui suuremad rentnikud ja kontseptsioon on lõplikult paigas, asume projekti koostamise juurde. Kui kõik läheb plaanipäraselt ja takistusi ei teki, siis peaks sarikapidu tulema järgmise aasta oktoobris ja hoone peaks lõplikult valmis saama 2018. aasta novembri lõpus,» rääkis Kõnd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles