Abilinnapea Mutli: linnaametnikud ei saa menetleda väljapressimisi

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli..
Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pealinna taksondust kureeriva abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on linnal keeruline taksomaffiat välja juurida, sest linnaametnike pädevuses pole tegelemine väljapressimiste või ähvardustega.

Tallinna opositsiooniparteid nõudsid «Pealtnägijas» näidatud taksomaffia tegutsemise tõttu Mutli tagasiastumist, kuid abilinnapea sõnul on linna käed taksomaffia juurimisel seotud.

«Linn ei saa menetleda väljapressimisi või selliseid ekstreemseid juhtumeid, kus korralikule taksojuhile on füüsiliselt kallale mindud,» rääkis Mutli. «Linn ei saa nende küsimustega tegeleda, see on politsei rida. Kannatada saanud peavad politsei poole pöörduma.»

Ta lausus, et telesaates näidatud ning linna magusatest kohtadest teisi taksojuhte jõu ning ähvardustega ära ajavad sohvrid on reeglina legaalsed taksojuhid, kel luba olemas.

«See, mida linn on nendega teha üritanud, on see, et kehtestada erinevaid parkimispiiranguid ja seeläbi neid sealt ära saada,» lausus Mutli. «Et kui ikkagi pargivad, siis karistada selle eest.»

Abilinnapea väitel on taksomaffia toiminud pealinnas juba 15 aastat. 1990ndate keskel murdis neid mehi K-komando ja jagu ei saanud, lisas ta.

«Nad on nagu tüütud kärbsed, kui näiteks politseiauto või linna taksokontroll sõidab nädalavahetusel õhtul korra Hollywoodi juurde, siis on plats kohe puhas, kuid 2-3 minuti pärast on nad tagasi.»

Opositsiooni avalduse kohta, et ta peaks tagasi astuma, lausus Mutli, et «sellist jama on päris keeruline kommenteerida.»

Ta lisas, et avalduse autorid pole ilmselt asjadesse süvenenud ega endale selgeks teinud, millised on tegelikult linna võimalused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles