Viimsi kutsub rannarahva festivalile ja kohvikute päevale

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

30.-31. juulil peetakse Viimsi poolsaarel juba seitsmendat korda rannarahva festivali, mille  raames toimub ka Viimsi kohvikute päev, mil külalised on oodatud ligi 60 viimsilase kodukohvikusse.

«Juulikuine rannarahva festival on seitsme aastaga kujunenud Viimsis juba omamoodi traditsiooniks. Igal aastal on festival aga natuke isemoodi. Sel aastal on uudseks see, et festival laieneb üle kogu poolsaare. Kui varasemalt on tegevused koondunud vabaõhumuuseumi õuele, siis seekord on tegemist tõelise kogukonnaüritusega,» rääkis Kadi Karine Rannarahva muuseumist.

Festivali esimesel päeval avavad Viimsi kohvikute päeval oma uksed ja väravad ligi 60 tänaste viimsilaste kodust kohvikut ja käsitööhoovi pea kõigist küladest üle kogu poolsaare. Teiste seas avavad võõrustajana uksed ka mitmed tuntud eestlased. Viimsi sadamatest väljuvad just selleks päevaks ellu kutsutud laevareisid ja meresafarid ning kogu Viimsi poolsaarel saab avastada ka mitmeid põnevaid ja ajaloolisi paiku. Kohvikute ja sadamate leidmisel on abiks spetsiaalne veebikaart.

Selleaastase Viimsi kohvikute päeva ning visitviimsi.com eestvedaja Riina Aasma märkis, et viimsilased on algatusega hästi kaasa tulnud ja kodukohvikuid on tänaseks registreerunud juba ligi 60. «Tore on see, et iga Viimsi küla ja aleviku elanikud on leidnud mahti ettevalmistusteks, et kas oma kodudes või koostöös teiste külaelanikega ühisel kohvikuplatsil külalisi tervitada. Samuti on mitmed külad kohvikupaigana osanud välja tuua põnevad looduslikud või ajaloolised eripärad,» ütles Aasma.

«Viimsi on omapärane paik, kus sama piirkonna naabrid on ühtaegu sattunud elama nii ühele kui teisele poolsaarekaldale. Lisaks külavanematele on kohalikud sadamad ja kalurid algatusega samuti väga entusiastlikult kaasa tulnud. Nii saab kohalikku eluolu ja festivalimelu uudistada ka avamerelt meresafaritel ja kaatritel, puupaatidel, kalatraalidel või purjekatel sadamast sadamasse mööda mereteed liikudes,» lisas ta.

Lisaks meretranspordile julgustas Aasma avastama poolsaart Viimsi kohvikute päeval ka jalgrattal, jalgsi või mööda Viimsit sõitvatel retrotaksodel.

Vabaõhumuuseumi vanas rannakülas töötab festivalipäevadel ka head eestimaist toidukraami pakkuv taluturg, kus lettidel on kõikvõimalikud talusaadused, ahjusoojad küpsetised, värske kala ja liha ning hooajaline väärt toidukraam. Portselani, vanakraami ja disainilaada raames on laupäeval oma kätetööd tutvustamas ka üle 65  käsitöömeistri, kunstniku ja disaineri, portselani- ja vanakraamikaupleja.

Lisateave ja ajakava leiab Rannarahva muuseumi veebilehelt. Orienteeruda aitab ka kohvikutepäeva kaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles