Politsei uurib endise linnaosavanema väidetavat vargust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna valitsus.
Põhja-Tallinna valitsus. Foto: JUSS SASKA

Veebruaris Põhja-Tallinna linnaosavanema ametist vabastatud Karin Tammemäe suhtes käib väidetavalt linnale kuuluva sülearvuti omastamise tõttu kriminaalmenetlus.

«Kõnealuse kuriteoteate peale on tõepoolest alustatud 21. juulil kriminaalmenetlust omastamist käsitleva paragrahvi alusel. Tänaseks on üle kuulatud tunnistajad ja kannatanu esindaja. Täpsemad asjaolud selgitab edasine uurimine,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas.

Tallinna linnakantselei esitas juuni keskel Põhja prefektuurile kuriteoteate, milles väidetakse, et veebruaris Põhja-Tallinna linnaosavanema ametist vabastatud Karin Tammemägi on omastanud linnale kuuluva sülearvuti.

Omastamine seisneb linnapea kohusetäitja Taavi Aasa allkirjaga dokumendi järgi selles, et tänavu 17. veebruaril ametist vabastatud Tammemägi jättis enda kätte linnale kuuluva sülearvuti.

Tammemägi kinnitas eelmisel kuul Postimehele, et arvuti tagastamine on tõestatud aktiga. «Kõik asjad said aktiga üle antud ja need jäid minu kabinetti. Võib-olla on see arvuti tõesti utiliseeritud, aga minust jäi see koos kõikide teiste asjadega linnaosavanema kabinetti. Kõik asjad said üle antud, üleandmisaktil on allkirjad all ja mul on sellest koopia olemas,» lausus Tammemägi.

«Mulle tundub, et sellega püütakse mõjutada pooleliolevat kohtuasja, millega ma vaidlustasin enda vallandamise, et minust halba muljet jätta. Seda ma poleks nendest küll oodanud. See on ikka väga madal,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles