Tallinn vabastab osaliselt maamaksust üle 5500 pensionäri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge maamaks pahandas inimesi.
Kõrge maamaks pahandas inimesi. Foto: Peeter Langovits

Tallinn vabastab sel aastal kuni 44,74 euro (700 krooni) ulatuses maamaksust 5543 pensionisaajast maaomanikku.

Maamaksuvabastuste tulemusena väheneb Tallinna maamaksutulu kokku 246 267 euro võrra (3,85 miljonit krooni).

Vastavalt maamaksuseadusele ning linnavolikogu määrusele võib maamaksust vabastada riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel pensioni saaja, kelle kasutuses on Tallinna haldusterritooriumil asuv elamumaa sihtotstarbega maatükk või selle mõtteline osa, mis on suurem kui 200 mruutmeetrit.

Ühtlasi vabastatakse täielikult maamaksust 597 okupatsioonirežiimide poolt represseeritud ja represseeritutega võrdsustatud isikut, maamaksuvabastuste kogusumma on 90 382 eurot (1,4 miljonit krooni).

Vastavalt maamaksuseadusele ning linnavolikogu määrusele võib maamaksust vabastada okupatsioonirežiimide poolt represseeritud isiku seaduse mõistes represseeritu ja represseerituga võrdsustatud isiku, kelle kasutuses on Tallinna haldusterritooriumil asuv elamumaa sihtotstarbega maatükk või selle mõtteline osa.

Maamaksuvabastuse saamiseks tuli hiljemalt 10. jaanuariks avaldus esitada. Isikud, kellele eelnevatel aastatel on maksuvabastus määratud, uut avaldust esitama ei pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles