Galerii ja video: Gran turismo superautod saabusid Tallinna

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna saabusid Põhjamaadest Eestisse üle 50 luksusliku sportauto, mille kogumaksumus ulatub 10 miljoni euroni ning summaarne võimsus ületab 30 000 hobujõudu. Kõige kallim neist, McLaren 675LT, maksab ligi 430 000 eurot.

Superautode omanike ürituste sari Gran Turismo väisab Eestit juba viiendat aastat. Skandinaaviast pärit superautode omanikud, kelle garaažides seisavad Lamborghinid, Bentleyd, McLarenid, Lotused, Ferrarid ja teised luksuslikud sportautod, saabusid oma uhkete sõiduriistadega täna Tallinna ning pärastlõunal hakkas superautode korteež liikuma Pärnusse.

Eestisse saabuvate superautode summaarne võimsus ületab 30 000 hobujõudu ehk 22 400 kilovatti.

«Gran Turismo Baltica tähistab tänavu viiendat aastapäeva ning tegemist on väikese juubeliga. Superautode entusiastid, olgu nad ükskõik kui väga rikkad või olulised inimesed, näitavad hea meelega oma masinaid publikule, suhtlevad vabalt huvilistega, lasevad rõõmsalt nii autodest kui ka endast pilte teha ning lubavad autode sisse piiluda,» ütles Gran Turismo ürituse Eesti patroon, OlyBeti tegevdirektor Veiko Krünberg.

Krünbergi sõnul on sellises mastaabis luksus- ja muskelautode esitlus Tallinnas ja Pärnus harukordne võimalus tutvuda maailma autotööstuse tippkunstiga. «Võime öelda, et selliste autode eksponeerimine Tallinnas ja Pärnus on tippklassi autosõu,» lisas Krünberg.

Enamus superautosid saabusid Tallinnasse kolmapäeva hommikul Stockholmi laevaga ning rivistusid Hiltoni hotelli ette, jäädes sinna umbes poolteiseks tunniks.

Pärast autode demonstreerimist pealinna publikule suundusid 70 superautot Pärnusse, kuhu jäädakse 31. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles