Linnavalitsus on Savisaare tagasitulekuks valmis (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsuses on kõik ajutiselt linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaare tagasitulekuks valmis.

Kui kohus otsustab,et Savisaar võib Tallinna linnapea ametis jätkata, siis pole tema alluvatel vaja mingeid suuri ettevalmistusi teha, sest linnapea saabumiseks on niigi kõik valmis.

«Linnapea kabinetis tehti vahepeal remonti, värskendati seda natuke,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu Postimehele. «Kui Edgar nüüd tööle tuleb, siis võtame ta lilledega vastu.»

Sarapuu lisas, et kui kohtuotsus jõuab linnavalitsusse, siis võtab personaliosakond Savisaare taas palgale. Tõenäoliselt võetakse uuesti linnakantseleisse tööle ka Savisaare autojuht, kellele maksab praegu palka Keskerakond. Seda, kas linnakantselei võtab Keskerakonnalt üle ka Savisaare sõidutamiseks kasutatava väikebussi liisingu, ei osanud Sarapuu öelda. «Ma ei hakka sel teemal spekuleerima. Eks see paistab, kui asjad nii kaugel on,» ütles ta.

Edgar Savisaare advokaat Oliver Nääs esitas kohtule taotluse kontrollida Savisaare ametist kõrvaldamise jätkuvat põhjendatust. Harju maakohus kõrvaldas Savisaare riigiprokuratuuri taotlusel linnapea ametist 30. septembril, leides, et Savisaar võib linnapeana töötamist jätkates mõjutada Tallinna linnavalitsuse töötajaid või nendega ütlusi talle soodsas suunas kooskõlastada. Hiljem on kohus Savisaare ametist kõrvaldamise põhjendatust korduvalt kontrollinud, kuid pole pidanud vajalikuks seda muuta.

Kohus teeb oma otsuse teatavaks täna kell 15.30.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles