Lastehaigla palub valitsuselt abi vaimse tervise keskuse rajamiseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu mais esitles Tallinna lastehaigla vaimse tervise keskuse projekti.
Tänavu mais esitles Tallinna lastehaigla vaimse tervise keskuse projekti. Foto: Toomas Huik

Eurorahadest ilma jäänud Tallinna lastehaigla palub valitsuselt abi laste vaimse tervise keskuse rajamiseks.


Tallinna lastehaigla juhatus ja nõukogu esimees saatsid valitsusele kirja, milles juhtisid tähelepanu tungivale vajadusele tunnistada laste psühhiaatriliste probleemide riiklikku olulisust ning toetada vaimse tervise keskuse rajamist, teatab Rapress.

Seitsme aasta eest rajati pealinna rahalisel toel Tallinna lastehaigla juurde tookord ainulaadne psühhiaatriaüksus, kuhu pääsemiseks on praeguseks kahe kuu pikkused järjekorrad.

2004. aastal jäi lastehaigla üksuse laienduse, vaimse tervise keskuse rajamiseks Euroopa Struktuurfondidelt finantseeringut taotledes esimesena välja, lubadusega saada riiklik toetus järgmisest eraldisest aastal 2008.

Keskuse rajamiseks taotleti Euroopa struktuurfondidelt 62 miljonit krooni. Pärast eitava vastuse saamist pöördus lastehaigla veel kord sotsiaalministeeriumi poole, vähendades taotletavat summat 50-le miljonile.

Seejuures arvestati haigla heategevusfondi võimaliku ja Tallinna linna jätkuva toetusega.

Tallinna Lastehaigla nõukogu esimees abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on lastehaigla eriarstiabi optimeerinud ja põhikorpuse täielikult renoveerinud ning kaasajastanud vaid linna ja heategevuse toel, ilma riigi igasuguse abita.

«Seetõttu oli eile «Aktuaalses Kaameras» sotsiaalministeeriumi asekantsler Ivi Normeti esitatud seisukoht, et tegu on omavalitsuse ülesandega, eriti küüniline,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles