Lennujaama pommiähvardaja pandi ligi kolmeks aastaks vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam talvel.
Tallinna lennujaam talvel. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus mõistis täna kiirmenetluses ligi kaheks aastaks ja kümneks kuuks vangi Lääne-Virumaalt pärit mehe, kes tegi eile õhtul Tallinna lennujaamale pommiähvarduse.

«Kohus mõistis 35-aastase Elmu Normaki süüdi avaliku korra raskes rikkumises lõhkeseadeldisega ähvardades ning määras talle selle eest kuue kuu pikkuse vangistuse, samas liitis kohus sellele karistusele juurde 2008. aastal Viru maakohtus mehele röövimise eest määratud, kuid kandmata karistuse, mis teeb liitkaristuse pikkuseks kaks aastat, üheksa kuud ja 27 päeva,» ütles Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots Postimees.ee'le.

Miks mees pommiähvarduse tegi, polegi täpselt teada. Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik rääkis Postimees.ee'le, et mehel polnud kohustust seda otseselt selgitada, kuid lisas, et mees oli teo toimepanemise hetkel enda sõnul alkoholijoobes.

Politsei pidas Elmu kuriteos kahtlustatuna kinni eile õhtul Lääne-Virumaal, vahendas ERR Uudised.

Süüdistuse järgi helistas Elmu eile kell 18.45 politsei lühinumbrile 110 ning teatas, et Tallinna lennujaamas on pomm.

Pommiähvardusele reageerisid ohutuse tagamiseks politseipatrullid ning päästeameti demineerimiskeskuse töötajad, kes aga lõhkeseadeldist ei leidnud.

Viru maakohtu Rakvere kohtumaja mõistis Normakule 2008. aasta oktoobris tingimisi kahe aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse, millest arvestati maha tema vahi all oldud kolm päeva, kohus määras talle nelja-aastase katseaja.

Süüdistuse järgi ähvardas Normak koos sõbraga 2007. aasta 19. novembril veidi pärast keskööd taksojuhti noaga ning röövis tema Volvo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles