Uudiseid loomaaiast: plehku pannud loom meelitati tagasi sulavõiga kaetud loomakondi abil

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruun-harjasvöölane Samuum.
Pruun-harjasvöölane Samuum. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Käesolev nädal tõi Tallinna loomaaia töötajatele rõõmsa uudise, kui paar nädalat tagasi laia maailma uudistama läinud loom koju naasis.

Teisipäeval lõppes õnnelikult ülemöödunud pühapäeval alanud pruun-harjasvöölaste põgenemise saaga – tabati elevandimaja alla kaevunud loom.

Nimelt olid kaks pruun-harjasvöölast ema-tütart Saiba ja Samuum öö jooksul lahti logistanud õuepuuri ukseriivi kinnituskruvid ja maailma uudistama läinud. Saiba tabati juba põgenemispäeval, kuid Samuum kaevus elevandimaja alla ja redutas seal, tulles maa peale vaid öösiti.

Nädala jagu päevi kaeti talle rikkalik toidulaud avatud eluspüügilõksu, et ta harjuks seal käima. Viimaks, selle nädala algul, seati lõks töökorda, toitu enam ei pandud, käivitusmehhanismi juurde jäeti vaid sulavõiga ülevalatud loomakont ja hommikuks oligi harjasvöölane sees. Talitajate sõnul nägi Samuum päris räsitud välja, kuigi nälga ta kannatama ei pidanud. 

Kotletimaia naaritsa Rosina ja tema sel nädalavahetusel Hiiumaalt kinni püütud ning loomaaeda toimetatud kolme poja kohtumine oli liigutav. Nädalapäevad lahus olnud loomad tundsid üksteist ära ja olid kohtumise üle silmnähtavalt rõõmsad.

Rosin ja tema kaks emast poega kolivad naaritsate sugu edasi kandma Prantsusmaale, isane poeg aga leiab endale paarilise Tallinna loomaaias.

Kakkude uuendatud ekspositsiooniossa Veskimetsa veerel koliti kesknädalal sisse kõrvukrätsud, lumekakud ja habekakud. Igale liigile on kujundatud elupaik just tema vajadusi silmas pidades.

Nelja-aastane Tallinna loomaaias koorunud isane mustluik on Klaipedast juuni alguses saabunud mustluikede seast nooriku välja valinud ja pulmad on nüüdseks täies hoos.

Linnutiikide ala murul ja põõsaste vahel võib näha väiksemat emalindu ees ja suuremat uhkelt seljale tõstetud tiibadega isalindu tema kannul ringi patseerimas. Pesakohtki on juba välja valitud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles