Tallinna tööbüroo esimene klient oli Edgar Savisaar

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna linnavalitsuse esimesel korrusel avatud tööbüroos võttis esimese kliendinumbri linnapea Edgar Savisaar, kes pani büroo töötaja oskused oma küsimustega proovile.


Tõelised töötud, kes olid uude büroosse avamise ajaks kohale tulnud, pidid niikaua teises infosaalis ootama, kuni tööbüroos meediatsirkus läbi sai.

Tööbüroo töötaja Polina Dvinskihh andis talle ankeedi, mis tuleb kodus ära täita ja büroosse tagasi saata. Seejärel võetakse tööotsijaga kolme nädala jooksul ühendust.

«Kas Kadrioru Pargi juures abitöölisena töötamiseks piisab põhikooli haridusest või peab keskharidus olema?» uuris linnapea. Selgus, et põhiharidusest piisab.

Botaanikaaed otsis oskustöölisi, aga need eeldasid teatud kogemuse olemasolu. Lõpuks otsustas Savisaar Lasnamäe linnaosa valitsuses heakorratöötaja ameti kasuks. Seejärel paluti tal täita ankeet ja ja jätta oma meiliaadress ja kontakttelefon.

«Aga mul ei ole kontakttelefoni.» Kui pole ei telefoni ega meiliaadressi, siis on raske. «Aga võib-olla mõnel teie sugulasel on telefon või meiliaadress, mida te saate kasutada?» küsis nõustaja.

«Aga oletame, et inimene on töötu ja tal pole millegagi telefoni ja e-posti eest maksta. Mis siis saab?» Selgus, et kui muid võimalusi pole, saadab büroo tööotsijale tavalise kirja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles